Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 17:29

Δήμος Καλαμάτας: Αίτημα μονιμοποίησης των εργαζόμενων με πρόγραμμα Covid

Δήμος Καλαμάτας: Αίτημα μονιμοποίησης των εργαζόμενων με πρόγραμμα Covid

Να αναγνωριστεί σύμβαση αορίστου χρόνου για την εργασία τους στον Δήμο Καλαμάτας και ουσιαστικά να μονιμοποιηθούν, ζητούν 23 μέχρι πρότινος εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας με προγράμματα Covid, οι αιτήσεις των οποίων εκδικάζονται από σήμερα 18 μέχρι και τις 25 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Χθες η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την εκδίκαση των αιτήσεων από το δικαστήριο της Αθήνας, συναίνεσε, δηλαδή, στην παρέκταση της αρμοδιότητας των δικαστηρίων της πρωτεύουσας και διόρισε δικηγόρο της Αθήνας, για να εκπροσωπήσει τον Δήμο Καλαμάτας.
Στη συζήτηση που έγινε, με αντιπαράθεση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Σπύρου Χανδρινού και του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι “οι εργαζόμενοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς υπάρχουν κενά στον οργανισμό υπηρεσίας του δήμου”.
Στην παρατήρηση του κ. Χανδρινού για αλά καρτ και διαφορετική αντιμετώπιση εργαζομένων με συμβάσεις από τη δημοτική αρχή, ο δήμαρχος διευκρίνισε πως “λέμε πάντα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συνομολογεί υπέρ της αγωγής. Υποστηρίζουμε ότι προσφέρουν και καλύπτουν κενά. Ποτέ δεν στραφήκαμε κατά εργαζομένων και δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση σε κάποιους. Πάνε όπου είναι οι ανάγκες του δήμου”.
Ο Σπ. Χανδρινός έκανε λόγο για ψηφοθηρικά και κομματικά παιχνίδια της δημοτικής αρχής και την επέκρινε για αλά καρτ συμπεριφορά και διαφορετική αντιμετώπιση. Δήλωσε πως “είμαστε υπέρ των εργαζομένων, γιατί ο δήμος είναι υποστελεχωμένος” και μίλησε για συμβασιούχους εργαζόμενους που μπήκαν με ψηφοθηρικά και όχι αντικειμενικά κριτήρια.
Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος είπε ότι “από θέση αρχής ψηφίζουμε πάντα υπέρ των εργαζομένων” και ζήτησε “να παραμείνουν, ξέρουν τη δουλειά και ο δήμος έχει ελλείψεις”.
Γ.Σ.