Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 11:30

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα προγράμματα

Δήμος Οιχαλίας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα επιδοτούμενα προγράμματα

 

 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων 500 ωφελουμένων από τον Δήμο Οιχαλίας για κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση, στα πλαίσια εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης.

Ειδικότερα, ο δήμος ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψηφίους ενδιαφερομένους για συμμετοχή στην πράξη “Ολοκληρωμένα Προγράμματα προώθησης στην απασχόληση στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης”.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα (2.200 ευρώ) που αφορά στην κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση, με στόχο τον μετασχηματισμό του προσωπικού απευθύνεται σε 500 ωφελουμένους από τον Δήμο Οιχαλίας και έχει διάρκεια 440 ώρες.

“Η περιοχή έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα με την προοπτική της αντιμετώπισης και του δημογραφικού προβλήματος να βρίσκεται στο επίκεντρο και τον δήμο μας να εκμεταλλεύεται όλα τα εργαλεία τα οποία παρέχονται σε αυτήν την κατεύθυνση”, σημειώνει η δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου και καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 13 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του έργου για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών είναι: https://arkadia.dek.gr/

Βασικές προϋποθέσεις να είναι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας κι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Να σημειωθεί πως από την Τετάρτη 26 Ιουνίου κλιμάκιο στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό, βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας” στον Μελιγαλά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι κι ενημερώνει τους ενδιαφερομένους, ενώ δίνει διευκρινίσεις, αναφορικά με το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ωφελούμενοι. Παράλληλα, με τη βοήθεια του προσωπικού, μπορεί να υποβάλλονται αιτήσεις, αν οι ενδιαφερόμενοι δυσκολεύονται να προχωρήσουν στη διαδικασία.