Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 09:59

Διαμαρτυρία για υπέρογκη εισφορά 370.000 ευρώ από τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου

Διαμαρτυρία για υπέρογκη εισφορά 370.000 ευρώ από τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου

 

Η αποζημίωση των ιδιοκτητών για τη διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου στην Παραλία Καλαμάτας κόστισε 1,1 εκ. ευρώ και πληρώθηκε από το δάνειο των 4 εκ. ευρώ.

Το δάνειο που πήρε ο δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να διανοιχθούν δρόμοι στην Ανατολική Παραλία και ένα τμήμα της Μαιζώνος στο κέντρο της πόλης, από το σχέδιο του 1905.

Ομως, σύμφωνα με διαμαρτυρία που δεχθήκαμε, δύο αδέλφια - ιδιοκτήτες ενός οικοπέδου με ένα μικρό σπίτι, που με τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου βγήκε “φάτσα” στον δρόμο, καλούνται να πληρώσουν στον δήμο ως εισφορά σε γη και σε χρήμα, από 185.000 ευρώ, ο καθένας(!).

“Είναι απάνθρωπο, τρελό αυτό που μας ζητούν να πληρώσουμε”, μας επεσήμαναν με οργή και σημείωσαν: “Το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και πληρώσαμε ένα μεγάλο ποσό. Τώρα που έχουμε σοβαρά προβλήματα υγείας και μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις, που να βρούμε να πληρώσουμε τόσα χρήματα; Μας ζητούν να κάνουμε ρύθμιση και να πληρώνουμε 1.050 ευρώ τον μήνα, ενώ παίρνω σύνταξη 700 ευρώ. Μας ρώτησαν πως περνάμε; Είναι όλο 1.600 τ.μ. και αν τον πουλήσουμε για να πληρώσουμε τον δήμο, δεν θα μας μείνει τίποτα. Τι νομίζουν, ότι είμαστε Κολονάκι; Αυτό που μας κάνουν και ο νόμος στον οποίο στηρίζονται, είναι απάνθρωπα”.

Γ.Σ.