Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 20:35

Ανησυχία για το πάγωμα των έργων στην Τριφυλία

Ανησυχία για το πάγωμα των έργων στην Τριφυλία

 

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με θέμα συζήτησης το πάγωμα των προς εκτέλεση έργων της Περιφέρειας στον δήμο.

Μάλιστα θα ζητηθεί να γίνει παρουσία του δημάρχου, στον οποίον θα δοθεί ο λόγος για να εκφράσει τις ανησυχίες των πολιτών και του Δ.Σ. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη στις 8.30 το βράδυ.
Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται: «Διαπιστώνεται ότι στην Τριφυλία έχουν παγώσει όλα τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, όπως ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου, δρόμος Εξοχικού, προαύλειος χώρος Αγίας Σωτήρος Χριστιανούπολης, προαύλειος χώρος στο Κοπανάκι, δρόμος Μάλης, δρόμος Πλατάνια - Νέδα κ.ά., με συνέπεια να υπάρχει έκδηλη η ανησυχία των πολιτών και της δημοτικής αρχής για την εξέλιξη και υλοποίησή τους. Ζητώ από το Σώμα να ληφθεί απόφαση όπως ζητηθεί η σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης τα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας στον δήμο μας με την παρουσία του δημάρχου, όπου θα του δοθεί ο λόγος για να εκφράσει τις ανησυχίες των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου».
Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2024. Σύνταξη τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, β’ τρίμηνο οικ. έτους 2024. Γνωμοδότηση σχετικά με το υπ. αριθ. οικ. 264/91/01-03-2024 (διαβιβάστηκε με το υπ. αριθ. οικ. 265/92/01-03-2024) έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης με θέμα: Λήψη καταρχήν απόφασης ως προς την άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. Α88/2021 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, σε ακίνητα ιδιοκτησίας των αιτούντων εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων Δ.Ε. Γαργαλιάνων Δήμου Τριφυλίας (Ο.Τ. 86) ή την επανεπιβολή της. Γνωμοδότηση σχετικά με το υπ. αριθ. οικ. 302/109/08-03-2024 (διαβιβάστηκε με το υπ. αριθ. οικ. 303/9110/08-03-2024) έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης με θέμα: Λήψη καταρχήν απόφασης ως προς την άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, σε συμμόρφωση με τις υπ’ αριθ. 42/2016 και Α329/2020 αποφάσεις του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, σε ακίνητο ιδιοκτησίας των αιτούντων εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Γαργαλιάνων Δ.Ε. Γαργαλιάνων, του Δήμου Τριφυλίας (Ο.Τ. 136) ή την επανεπιβολή της.

Κ.Μπ.