Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 09:02

Τέλος του χρόνου η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

Τέλος του χρόνου η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Καλαμάτας

«Πρόκειται για μελέτες που έγιναν πριν το 2018. Εμείς προσπαθούμε τώρα να τις διορθώσουμε, ενώ αναγκαστήκαμε, πέρα από το γεγονός πως καλύψαμε ένα μέρος των χρημάτων από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, να βάλουμε και αρκετά χρήματα από δημοτικούς πόρους, για να καλύψουμε τις ελλείψεις στις αρχικές μελέτες» σχολίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απατώντας σε τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Ευγενίας Κούβελα, για το ότι δεν είχαν προβλεφθεί καίρια ζητήματα για το Κολυμβητήριο Καλαμάτας, όπως η μόνωση της πισίνας, κάνοντας λόγο για προχειρότητα.

ΔΙΑΡΡΟΗ 100 ΚΥΒΙΚΩΝ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Η ίδια στάθηκε στα 100 (!) κυβικά μέτρα ζεστού νερού τη μέρα που διέρρεαν, καθώς και στην απουσία οικίσκου που επιβλήθηκε από τη ΔΕΔΔΗΕ. «Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζεις μια τέτοια ενεργειακή αναβάθμιση χωρίς να έχεις υπολογίσει τουλάχιστον την αύξηση ισχύος» επισήμανε ο Θανάσης Βασιλόπουλος, βάζοντας στο “στόχαστρο” είτε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είτε τον Βασίλη Τζαμουράνη, που το 2018 ήταν διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο της συμπληρωματικής σύμβασης ποσοστού 49,44% και ποσού 322.590,90 ευρώ (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ) για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν ο 1ος ΑΠΕ (Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών) ισόποσος με την αρχική σύμβαση (ποσού 652.442 ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ), το 1ο ΠΚΤΜΝΕ (Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών) του έργου που αποτελείται από τριάντα 33 συνολικά άρθρα και η 1η συμπληρωματική σύμβαση εργασίας (ποσοστού 49,44% και ποσού 322.590,90 ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ).

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2024»

«Εδώ είμαστε για να τα διορθώσουμε όλα και να προχωρήσουμε μπροστά. Ζητούμενο και στόχος είναι στο τέλος του έτους να έχει παραδοθεί το κολυμβητήριο και να λειτουργεί. Προσωπικά, με βάση την εξέλιξη του έργου μπορώ να πω πως γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, με το μηχανοστάσιο να είναι αξιοζήλευτο» πρόσθεσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση του πως μέχρι το τέλος του 2024 -αν όχι νωρίτερα- θα ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Για την συγκεκριμένη έγκριση, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Ευγενία Κούβελα και Θανάσης Τσιγαρίδης ψήφισαν λευκό.

Τ.Αν.