Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 08:43

Πίεση για σύνδεση κατοικιών της Βέργας στην αποχέτευση

Πίεση για σύνδεση κατοικιών της Βέργας στην αποχέτευση

 

Το ζήτημα της μη σύνδεσης κατοίκων της Βέργας με το δίκτυο αποχέτευσης και τα προβλήματα που προκαλούνται, δυσοσμίας και απειλής ρύπανσης της παραλία της περιοχής, έθεσε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο σύμβουλος ζήτησε να αρθεί η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ που αφορά την πληρωμή τελών αποχέτευσης από κατοίκους που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο και να ισχύσει ο κανονισμός της επιχείρησης, που προβλέπει διακοπή της υδροδότησης σε αυτούς που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική πίεση και να συνδεθούν όλοι οι κάτοικοι της Βέργας με το δίκτυο.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε γενικόλογα και αόριστα πως “θα το δούμε. Προφανώς πρέπει να συνδεθούν, αυτό είναι ξεκάθαρο”.

 

Ειδικότερα, ο Δ. Φαββατάς που μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλη Κανάκη είχαν θέσει το θέμα αυτό και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, ανέφερε ότι “σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΕΥΑΚ σε περιοχές που περνάει η αποχέτευση, οι συμπολίτες μας μέσα σε 6 μήνες θα πρέπει να έχουν συνδεθεί. Από το 2008 έχει γίνει το έργο επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης σε Βέργα και Μικρή Μαντίνεια”.

Επεσήμανε ότι “έπρεπε να έχουν συνδεθεί όλοι” και πρόσθεσε πως “το προηγούμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ πήρε παράνομη, κατά τη γνώμη μου, απόφαση να μην γίνονται διακοπές νερού σε όσους δεν έχουν συνδεθεί, αλλά να πληρώνουν τέλη αποχέτευσης, σύνδεσης με τον βιολογικό, χωρίς να έχουν συνδεθεί. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας”.

Ο Δ. Φαββατάς ζήτησε από τον δήμαρχο “στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ να μπει θέμα άρσης της απόφασης και να ισχύσει ο νόμος και ο κανονισμός, για να σταματήσει η δυσοσμία και να προστατευτεί η περιοχή και η θάλασσα”.

Γ.Σ.