Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 14:17

Ερχεται το «2ο Kalamata 3X3 Open»

Ερχεται το «2ο Kalamata 3X3 Open»

 

Tο «2ο Kalamata 3X3 Open» θα διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας από τις 25- 26 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

Το 3 on 3 basketball είναι το πιο διαδεδομένο «άθλημα δρόμου» παγκοσμίως, το οποίο υπάγεται στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA). Ουσιαστικά αποτελεί την πιο απλή και συνηθέστερη παραλλαγή του μπάσκετ, καθώς σε μισό γήπεδο τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες, αποτελούμενες από τρεις παίκτες η κάθε μία. Εντός του χρονικού διαστήματος των δύο ημερών, κατά τις οποίες θα γίνει η εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι (αθλητές και μη, άνδρες και γυναίκες, παιδιά και ενήλικες) μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν.

7.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Όπως τονίζεται στην εισήγηση για την εξειδίκευση πίστωσης για την κάλυψη των δαπανών της διοργάνωσης, επειδή ο  Δήμος Καλαμάτας δεν διαθέτει κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, ούτε εξειδικευμένο προσωπικό ή εμπειρία στη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων, θα προβεί σε ανάθεση. Ο οικονομικός φορέας, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά ενώ θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη των αγώνων, για τυχόν ατυχήματα, με δικές του δαπάνες. Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη είναι ύψους έως 7.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., εκτός και αν προκύψουν χορηγίες ώστε το ποσό να μειωθεί.

ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα, η αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου παρατήρησε πως πρόκειται για ένα άθλημα όπου οι νέοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπενθυμίζοντας πως από το 2020 αποτελεί Ολυμπιακό Άθλημα. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας πληροφόρησε πως δύο εταιρείες στην Ελλάδα κάνουν αυτές τις διοργανώσεις, όντας και οι δύο πιστοποιημένες από τη FIBA. «Η εταιρεία που μας έκανε τη διοργάνωση πέρυσι θα μας την κάνει και φέτος, με τα μισά χρήματα από τα αυτά που κόστισε πέρυσι» πρόσθεσε. Σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη για το πως προκύπτει η διαφορά στο ποσό από πέρυσι σε σχέση με φέτος, ο Θανάσης Βασιλόπουλος εξήγησε πως πέρυσι χρησιμοποιήθηκαν δύο γήπεδα εν αντιθέσει με φέτος που θα χρησιμοποιηθεί ένα. «Διαπιστώσαμε πως τα δύο γήπεδα δεν ήταν γεμάτα, οπότε με διαφορετικό προγραμματισμό θα προσθέσουμε περισσότερες ώρες στο ένα γήπεδο» συμπλήρωσε.

Τ.Αν.