Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 16:45

Καλαμάτα: Κλειστό προπονητήριο σε χώρο του 22ου Δημοτικού Σχολείου

Καλαμάτα: Κλειστό προπονητήριο σε χώρο του 22ου Δημοτικού Σχολείου

Κλειστό προπονητήριο συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. σχεδιάζει να κατασκευάσει εντός του χώρου του 22ου Δημοτικού Σχολείου ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές.

Για την υλοποίηση του έργου απαιτείται η τροποποίηση των όρων δόμησης στο χώρο του δημοτικού σχολείου, γι’ αυτό και την περασμένη Δευτέρα ήρθε εισήγηση στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας με τίτλο “Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας στο Ο.Τ. 1463 (περιοχή Γιαννιτσανίκων)”. Αυτή αφορούσε τη λήψη απόφασης για την τροποποίηση του Ρ.Σ. Καλαμάτας, προτείνοντας αύξηση συντελεστή δόμησης από 0.4 σε 0.6, αύξηση κάλυψης από 50% σε 60% και αύξηση ύψους από 11 μ. στα 12 μ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης στάθηκε στον όρο προπονητήριο και σε ποιους θα απευθύνεται, θέτοντας το ερώτημα αν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες του σχολείου ή και ομάδες καθώς και μεμονωμένα άτομα. Παράλληλα, παρατήρησε πως το σχέδιο αυτό θα καταργήσει την πιθανή αύξηση του προαύλιου, προτείνοντας τη λύση άλλου σημείου.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε πως ο χώρος θα εξυπηρετεί παράλληλα και άλλα σχολεία, καλύπτοντας αγώνες κ.τ.λ.. Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν ο Δήμος πρότεινε κάποιο άλλο σημείο οι Κτιριακές Υποδομές δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του χώρου, καθώς πρέπει να αποτελεί συνέχεια του σχολείου.

Για το που θα χωροθετηθεί η υποδομή, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης πρόσθεσε πως θα προκύψει μέσα από τις μελέτες που θα εκπονηθούν. Ακόμα, αναλύοντας το τοπογραφικό διάγραμμα είπε πως το 40% των 4,5 στρεμμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προαύλιος χώρος του σχολείου.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός ρώτησε για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, έθεσε το θέμα της στάθμευσης στην περιοχή ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θα επισκέπτονται το χώρο, ενώ στάθηκε στη συντήρησή του, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο χώρο.

Η αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου αναφέρθηκε στον πολλαπλασιασμό των μαθητών στην περιοχή λόγω της επέκτασης του σχεδίου πόλεως και της αύξησης της οικοδόμησης, τη στιγμή που το σχολείο είχε δημιουργηθεί με άλλες προϋποθέσεις. «Αποτέλεσμα αυτού ήταν στους χώρους εσωτερικού προαυλίου να δημιουργηθούν νέες αίθουσες και έτσι, σε περίπτωση κακοκαιρίας, να κλείνονται 250 παιδιά στις τάξεις» παρατήρησε, υπενθυμίζοντας τις εκκλήσεις του σχολείου ώστε να δοθεί μια λύση. Η ίδια, πρόσθεσε πως στις βροχερές μέρες το προπονητήριο θα χρησιμοποιείται ως διέξοδος στα διαλείμματα, ενώ θα καλύπτει και αθλητικές δραστηριότητες.

Τ.Αν.