Σάββατο, 07 Ιουνίου 2014 12:40

Ενοχλημένος ο Κόλλιας για το πρόστιμο Τατούλη

Ενοχλημένος ο Κόλλιας για το πρόστιμο Τατούλη

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πρόστιμα που έριξε για ακόμη μια φορά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο δήμο για περιβαλλοντικά ζητήματα που αυτή την φορά έχουν να κάνουν με τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σε έντονο ύφος επισήμανε ότι οι αποφάσεις της Περιφέρειας δεν αποτελούν θέσφατο και για να αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις ανέφερε ότι πρόστιμο έπεσε και στο Δήμο Τρίπολης. Η ουσία όμως είναι ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας διαπιστώθηκαν παραλείψεις και παρατυπίες. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον βιολογικό Κυπαρισσίας επειδή η διάθεση της λυματολάσπης γίνεται στη ΧΑΔΑ του δήμου, στο "Αλιμάκι", για το οποίο δεν υπάρχει άδεια, αλλά και επειδή δεν υπάρχει ξεχωριστό δίκτυο ομβρίων και αποχέτευσης στην πόλη όπως είναι υποχρεωμένος ο δήμος να έχει.

Ολα αυτά, όπως πληροφορηθήκαμε, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε προχθές στην Κυπαρισσία -η οποία ήταν προγραμματισμένη και συνέπεσε με τα πρόστιμα- καθώς αναζητείται λύση. Μείζον ζήτημα είναι ότι ο δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό για την λειτουργία του βιολογικού, ενώ θέμα φαίνεται να υπάρχει και με τον βιολογικό των Φιλιατρών, αφού το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή όταν έγινε έλεγχος δεν ήταν σε ισχύ η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Κ.Μπ.