Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 11:43

Μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια στο Δήμο Μεσσήνης

 

Το μεγάλο πρόβλημα με τα κουνούπια στο Δήμο Μεσσήνης επισημαίνει ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και ζητά να εφαρμοστεί με ακρίβεια το πρόγραμμα καταπολέμησής τους από την ανάδοχο εταιρεία.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρεται στην επιστολή στις διαμαρτυρίες που έχει δεχτεί από τους προέδρους χωριών αλλά και δημότες. Ετσι μετά από σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου έστειλε έγγραφο στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών.

 

Στην οποία αναφέρεται ότι τόσο ο Δήμος Μεσσήνης, όσο και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού για το θέμα αυτό έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, η οποία ορίζεται φορέας υλοποίησης του έργου για την τριετία 2013-2015. Ομως, όπως επισημαίνει ο κ. Αναστασόπουλος, «παρατηρείται το φαινόμενο της μη επακριβούς τήρησης των υποχρεώσεων που απορρέουν για τον ανάδοχο από την πιο πάνω σύμβαση». Και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του «για τα έντονα προβλήματα που δημιουργούνται σε όλες τις περιοχές του Δήμου Μεσσήνης από τα κουνούπια στη δημόσια υγεία, στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στον τουρισμό». Επίσης ο Στ. Αναστασόπουλος ζητά από την Αναπτυξιακή να απαιτήσει από τον ανάδοχο να εφαρμόζει με ακρίβεια το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως προβλέπεται από την προγραμματική σύμβαση και να προβεί στην περικοπή της αμοιβής του για την πλημμελή εφαρμογή του προγράμματος. 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER