Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 15:41

Κυκλοφοριακά πειράματα Κρήτης και Φιλελλήνων

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφοριακές αλλαγές στο φανάρι στη διασταύρωση Κρήτης - Φιλελλήνων - Μιαούλη και στη στάθμευση στη Γεωργούλη (μεταξύ Ασκληπιού - Κανάρη) και στην Κρήτης (ανατολικά της Φαρών) αποφάσισε χθες και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συγκεκριμένα, αποδέχθηκε και προτείνει: α) Να επιτρέπεται η αριστερή στροφή από την οδό Κρήτης προς τη Φιλελλήνων και να γίνει αμφίδρομη η κίνηση στη Μιαούλη (να πηγαίνει και προς το λιμάνι).
β) Να απαγορευτεί η στάση και στάθμευση στη βόρεια πλευρά της οδού Γεωργούλη, στο τμήμα από Ασκληπιού μέχρι Κανάρη. Αιτία η ύπαρξη δύο οικοπέδων που χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ στη συγκεκριμένη πλευρά. Στο τμήμα αυτό της Γεωργούλη τα αυτοκίνητα θα παρκάρουν στη νότια πλευρά. γ) Να απαγορευτεί η στάση και στάθμευση στην Κρήτης, ανατολικά της Φαρών έως την οδό Ντίνου Μακρόπουλου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση μετά και πριν το φανάρι της Φαρών.
Με τις αλλαγές συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της Τροχαίας. Για το θέμα των φαναριών σε Κρήτης - Φιλελλήνων επισημάνθηκε ότι θα υπάρξουν μετρήσεις, που θα κρίνουν αν οι αλλαγές θα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Πάντως, εκφράστηκε και η άποψη πως με τη νομιμοποίηση της αριστερής στροφής προς τη Φιλελλήνων υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ατυχήματος.