Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 08:30

Την Δευτέρα συζήτηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στο Δ.Σ. Καλαμάτας

Την Δευτέρα συζήτηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα στο Δ.Σ. Καλαμάτας

Τελικά την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στις 8 το βράδυ, όπως έχει προαναγγείλει ο δήμαρχος Π. Νίκας, με σκοπό να εγκριθεί, η προγραμματική σύμβαση για τη συμμετοχή του δήμου στη διαδικασία διεκδίκησης της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. 

Ο δήμος, όπως ανακοινώθηκε, ετοιμάζεται για τη δημιουργία και υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, ώστε η πόλη να διεκδικήσει την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, καθώς το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα, στις 23 Μαρτίου 1821, ενώ θα στηριχθεί και στην αξιόλογη πολιτιστική παρουσία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είναι σημαντικός ο στόχος. Ο σκοπός συσπειρώνει σχεδόν όλους τους Καλαματιανούς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες», έχει σημειώσει ο δήμαρχος. Και έχει τονίσει πως επώνυμοι Μεσσήνιοι της Αθήνας και του εξωτερικού τάσσονται υπέρ αυτής της προσπάθειας και έχουν τη διάθεση να συμβάλουν ενεργά, ώστε να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.