Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 19:54

Επίταξη οικοπέδων για το Τζάνε - Καλαμάκι

Υπογράφηκε η γενική επίταξη των οικοπέδων για το Τζάνε - Καλαμάκι, και την επομένη του Πάσχα ο εργολάβος μπορεί να ξεκινήσει: Αυτό είπε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο αντιπρόεδρος του Σώματος και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 

Θυμίζουμε ότι η κατασκευή του δρόμου, που αποτελεί σημαντικό τμήμα του έργου Ριζόμυλος - Κορώνη, δεν προχωρούσε γιατί δεν έχουν γίνει όλες οι απαλλοτριώσεις, καθώς οικοπεδούχοι αρνούνταν να δώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Ο κ. Γιαννόπουλος υπενθύμισε εντωμεταξύ ότι το Φεβρουάριο, σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή είχε πει ότι προγραμματίζεται σύσκεψη στο Πεταλίδι, παρουσία και εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου - όπου θα έμπαιναν στο τραπέζι όλα τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, θα καταγράφονταν οι παρατηρήσεις και οι βελτιώσεις που χρειάζονται, και η απόφαση θα πήγαινε στην Περιφέρεια ώστε αυτές να συμπεριληφθούν στη μελέτη. Ρώτησε λοιπόν γιατί αυτό καθυστερεί ακόμη, καθώς από το Πεταλίδι δεν προβλέπεται πρόσβαση για τους παρόδιους ιδιοκτήτες. 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος απάντησε ότι η σύσκεψη θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα και τα συμπεράσματα θα έρθουν στο Δ.Σ., ώστε με απόφαση του Σώματος να ζητηθούν οι βελτιώσεις. 

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρόοδος του έργου εξαρτάται και από τα αρχαιολογικά ευρήματα στο Πεταλίδι. 

Ν.Κ.