Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 09:40

Ρυθμίσεις σε Ανω Πόλη και Μαραθούπολη

Γράφτηκε από τον

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το επόμενο διάστημα και ως το τέλος του καλοκαιριού στην παλιά Ανω Πόλη Κυπαρισσίας και στη Μαραθούπολη αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας, τις οποίες και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθούν και να γίνουν πράξη.

 

Συγκεκριμένα, για την Ανω Πόλη Κυπαρισσίας που παρουσιάζει συνωστισμό λόγω της ανάπτυξής της και των καταστημάτων που έχουν ανοίξει, αποφασίστηκε να απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 8 το βράδυ μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, από το ύψος του ηρώου μέχρι και το κάστρο πλην των κατοίκων της περιοχής. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πώς ακριβώς θα μπορούν να περνούν οι κάτοικοι, ενώ τονίστηκε πως ο αριθμός τους δεν είναι πολύ μεγάλος οπότε θα βρεθεί μια λύση. Παράλληλα θα διατεθούν τρεις χώροι που έχουν εντοπιστεί από το δήμο ώστε να χρησιμοποιηθούν για πάρκινγκ.

Οσον αφορά την Μαραθούπολη αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στον παραλιακό πεζόδρομο από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το πρωί, επίσης να γίνει μονόδρομος το τμήμα από την κεντρική διασταύρωση του χωριού μέχρι την εκκλησία με κατεύθυνση προς το λιμάνι και παράλληλη να τοποθετηθούν ζαρντινιέρες δεξιά και αριστερά, ώστε να μην επιτρέπεται το παρκάρισμα.

Κ.Μπ.