Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015 18:16

Χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στα τέλη του 2015 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Αυτό συμφωνήθηκε χθες στο υπουργείο Πολιτισμού, σε συνάντηση του δημάρχου Π. Νίκα με στελέχη του υπουργείου. Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει με την παρουσία καλλιτεχνικού σχήματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τα έξοδα για την έλευση του οποίου θα καλυφθούν από το υπουργείο.

Στη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου καθορίστηκε, ακόμα, ότι:  Εντός των ημερών εκταμιεύεται η οικονομική συμμετοχή του υπουργείου (120.000 ευρώ) και προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για ένταξη του Φεστιβάλ στο νέο ΕΣΠΑ (εκτιμάται ότι θα γίνει περί το Σεπτέμβριο). Μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου θα οργανωθεί στην Καλαμάτα Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών, από το Δήμο Καλαμάτας και τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur. Για τη διενέργειά του, θα υπάρξει οικονομική συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού και η εκδήλωση θα τεθεί υπό την αιγίδα του.

 

Οσον αφορά το κτήριο του πρώην Οικονομικού Γυμνασίου, στην πλατεία Φραγκόλιμνας, ανακοινώθηκε ότι «υπάρχει τρίχρονη καθυστέρηση στο αίτημα του δήμου για μερική κατεδάφισή του, λόγω επικινδυνότητας. Αποστέλλεται άμεσα αντίγραφο του φακέλου για λήψη το συντομότερο σχετικής απόφασης».