Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 16:53

Συνάντηση του Στ. Αναστασόπουλου για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση του Στ. Αναστασόπουλου για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Σήμερα επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Σταύρος Καραμπάτος.
Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία για την κατάρτιση πρότασης στα πλαίσια του προγράμματος « Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αντικείμενο της ανωτέρω πρότασης είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στο Δήμο Μεσσήνης μέσω της πρόσληψης ατόμων για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Προβλέπεται η απασχόληση ανέργων και υπό προϋποθέσεις αγροτών συνολικής διάρκειας πέντε (5) μηνών, προκειμένου να γίνουν εργασίες που ενδεικτικά περιλαμβάνουν έργα πρασίνου, καθαριότητας παραλιών και περιοχών, δράσεις για παιδιά, νέους και ηλικιωμένους, δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους αντιδημάρχους να καταγράψουν σύντομα τις ελλείψεις προσωπικού σε θέματα αρμοδιοτήτων τους  έτσι ώστε  στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας  να γίνει εκ νέου συνάντηση με σκοπό την κατάρτιση του τεχνικού δελτίου της συγκεκριμένης πρότασης.

Από το Δήμο Μεσσήνης


NEWSLETTER