Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 19:12

Η Μπούζα για ελέγχους στα πυρηνελαιουργεία

Γράφτηκε από την

Το Γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αντωνίας Μπούζα ενημερώνει ότι γίνονται έλεγχοι στα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας και ειρωνεύεται αυτούς που υπενθυμίζουν τα 13 μέτρα που πρότειναν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και η αντιπεριφερειάρχης του νομού, Ελένη Αλειφέρη, αλλά τα απέρριψε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με τους “πρόθυμους” της πλειοψηφίας.

Υποστηρίζει ότι αυτά τα μέτρα έβλεπαν διαχειριστικά την υπόθεση και πως απαιτείται πολιτική λύση. Αναφέρεται σε συνομιλίες του περιφερειάρχη με τα αρμόδια υπουργεία, μόνο που δεν μας ενημερώνει αν οι συνομιλίες είχαν αποτέλεσμα - και ποιο.

Για την ταμπακέρα, για το μέγεθος του προβλήματος, για το νέφος και τη δυσοσμία που βασανίζουν καθημερινά τους πολίτες, καμία αναφορά. Απλά η συνήθης ενημέρωση πως διενεργούνται έλεγχοι, “προκειμένου τυχόν παραβιάσεις στη νόμιμη λειτουργία τους και στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, να εντοπιστούν και να εφαρμοστούν τα νόμιμα”. Δηλαδή, πρόστιμα μετά από μήνες, για τα μάτια του κόσμου, και ξανά τα ίδια την επόμενη χρονιά.

Το Γραφείο της κ. Μπούζα ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι η αρνητική δημοσιότητα για τα πυρηνελαιουργεία πλήττει την επισκεψιμότητα στο νομό μας και θίγονται οι επαγγελματίες του τόπου μας.

Αφού επιβεβαιώνει την παρουσία επιθεωρήτριας περιβάλλοντος στους ελέγχους, ζητεί και την κρίση των πολιτών, “που βλέπουν και μαθαίνουν την αλήθεια και γυρίζουν την πλάτη σε υπερβολές και παραπληροφόρηση”, για τις “λεκτικές κορώνες που προσβάλλουν κυρίως τους εκφορείς των ανακριβειών”.