Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 08:59

Μεσσηνία: Εκτός Δήμου Οιχαλίας και εκλογών ο Αριστείδης Σταθόπουλος

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Εκτός Δήμου Οιχαλίας και εκλογών ο Αριστείδης Σταθόπουλος

 

Σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Οιχαλίας δημιουργείται μετά από χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, με την οποία παραπέμπονται σε δίκη για κακούργημα ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος και άλλα 27 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με την απόφαση αυτή ο Αρ. Σταθόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, όχι μόνο δεν μπορεί να διεκδικήσει ξανά το Δήμο Οιχαλίας, αλλά αναμένεται με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του.

Σε χθεσινή μας επικοινωνία μαζί του ο κ. Σταθόπουλος μας είπε ότι περιμένει τη διατύπωση της απόφασης και ύστερα θα τοποθετηθεί.

Οσον αφορά την υπόθεση, απορρίφθηκε από τον Αρειο Πάγο η αναίρεση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 άτομα.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 804/17.4.2019 απόφασή του δεν έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα να παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι μόνο για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας και όχι και για αυτό της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι 28 συνολικά κατηγορούμενοι για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο παραπέμπονται οριστικά σε δίκη.

Γ.Σ.


NEWSLETTER