Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 22:36

Αθανασόπουλος με Καφαντάρη για βιολογικό Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την
Αθανασόπουλος με Καφαντάρη για βιολογικό Πεταλιδίου

 

Στο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου επικεντρώθηκε η συνάντηση στο Δημαρχείο, του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου με το γ.γ. της ΚΕΔΕ, τέως δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, λόγω της ιδιότητας του κ. Καφαντάρη ως μέλους της Επιτροπής Καθοδήγησης για το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας, συζητήθηκε η διαδικασία προώθησης της πρότασης του δήμου για την οριστική ένταξη του οικισμού Πεταλιδίου στην κατηγορία των οικισμών Γ’ προτεραιότητας σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1991, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, γεγονός που θα βοηθήσει στην υποχρεωτική χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου “Αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός Πεταλιδίου”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Καφαντάρης δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια του δημάρχου για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Επίσης, έγινε συζήτηση για την επικείμενη συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με το Δίκτυο Πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”, με σκοπό την υποβοήθηση του δήμου στην εκπόνηση σημαντικών μελετών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

“Η δημιουργία ισχυρής αυτοδιοίκησης, θεσμικά και οικονομικά θωρακισμένης, όπου θα μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί για τους πολίτες δημιουργώντας ανάπτυξη, είναι στην κορυφή της διεκδίκησής μας ως ΚΕΔΕ”, δήλωσε ο κ. Καφαντάρης.

Ο κ. Αθανασόπουλος συμφώνησε λέγοντας: “Ως δημοτική αρχή αλλά και εγώ προσωπικά αυτό προσδοκούμε και ελπίζουμε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (το Μάρτιο) να έχουμε θετικές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούμε επίσης δεδομένο το ενδιαφέρον του κ. Καφαντάρη για την προώθηση ζητημάτων του δήμου μας”.


NEWSLETTER