Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 15:48

Καφαντάρης για Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων: "Ας αποφασίσουμε ως κοινωνία. τι θέλουμε και που πάμε"

Καφαντάρης για Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων: "Ας αποφασίσουμε ως κοινωνία. τι θέλουμε και που πάμε"

Θέση κατά του Διεθνούς Κέντρου Εκαπίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα, που φέρεται να φέρνει στο προσκήνιο η κυβέρνηση παίρνει ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και τέως δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στις διαχρονικές προσπάθειες για τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην διαδικασία επέκτασης και ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας, που δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά παράλληλα με Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καφαντάρη:

"Ας αποφασίσουμε ως κοινωνία τι θέλουμε και που πάμε.

Δεν μπορεί από την μια να θες στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και παράλληλα να προωθείς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την αναβάθμισή του, ως Διεθνές για εμπορικές πτήσεις, με την παραχώρησή του σε ιδιώτη.

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια συζητάμε για την περιβόητη αναβάθμιση του αεροδρομίου, άπειρες συναντήσεις και πολύωρες συζητήσεις, μέσα από την επέκταση των εγκαταστάσεων αλλά και την απαλλοτρίωση χώρου ώστε να μεγαλώσει η πίστα και να μπορούν να εξυπηρετούνται πολλά αεροσκάφη, σε ένα αεροδρόμιο που η ανάπτυξη του τα τελευταία χρόνια είναι ασύλληπτη.

Στον τόπο μας πραγματοποιούνται επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα του τουρισμού με βασική πύλη εισόδου το αεροδρόμιο. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη και τουριστική προοπτική.

Η Μεσσηνία έχει πλέον πάρει την κατεύθυνσή της, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω ....."