Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 22:44

Παρέμβαση Καφαντάρη για δρόμο Καλαμάκι - Χαρακοπιο - Κορώνη

Γράφτηκε από την

Παρέμβαση για την ανάγκη αναβάθμισης του δρόμου Καλαμάκι - Χαρακοπιό - Κορώνη έκανε ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και τέως δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Αναλυτικά ο κ Καφαντάρης αναφέρει: 

"Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει άμεσα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου Καλαμάκι - Χαρακοπιο - Κορώνη σε έναν σύγχρονο δρόμο με ασφάλεια.

Η προμελέτη του δρόμου υπάρχει από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, απομένει η οριστική μελέτη η οποία πρέπει να προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο η παράκαμψη του Χαρακοπιού που οδεύει προς υλοποίηση , αλλά όλο το υπολειπόμενο τμημα έτσι ώστε ο δρόμος να χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του .

Η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ που ξεκίνησε , βρίσκει την Περιφέρειά μας ενισχυμένη κατα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο .

Ενώνουμε δυνάμεις , με μόνο γνώμονα το συμφέρον του Δημου μας και των πολιτών του .

Διεκδικούμε από την Περιφέρειά μας τον δρόμο Καλαμάκι- Κορωνη και φυσικά την ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου Τζανε - Παράκαμψη Πεταλιδιου - Καλαμάκι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα , παρουσία των φορέων της ΔΕ Κορώνης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης.

Ο τόπος δεν περιμένει.

Η ανάπτυξη δεν περιμένει.

Δρόμος Τώρα."