Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 15:30

Το "Δίκτυο" επιλέγει αύριο υποψήφιο δήμαρχο

Το "Δίκτυο" επιλέγει αύριο  υποψήφιο δήμαρχο

Το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" -μέσω της συνέλευσής του- θα πάρει την απόφαση για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, δηλαδή για τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας που θα στηρίξει η παράταξη στις εκλογές του Μαΐου.

Αυτό οριστικοποιήθηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Συνέλευσης Πόλης του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Αύριο πρόκειται να συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή του "Δικτύου" που θα εισηγηθεί τα ονόματα των ενδιαφερόμενων υποψήφιων δημάρχων.
Ενα από αυτά τα ονόματα θα είναι και του γιατρού Μανώλη Μάκαρη, που προτείνεται από την πλειοψηφία της Γραμματείας και τον επικεφαλής του "Δικτύου", δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Μπεχράκη. Στη Συνέλευση Πόλης, στην πλειοψηφία των τοποθετήσεων ακούστηκαν θετικές απόψεις για το Μ. Μάκαρη, στο πλαίσιο της διεύρυνσης και του μεγαλύτερου ανοίγματος που επιχειρεί το "Δίκτυο", όμως καταγράφηκαν και αντιδράσεις από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές αναμένεται να καταγραφούν και στην αυριανή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.
Είναι φανερό ότι το κλίμα έχει επηρεαστεί από την επιλογή Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο πρόσωπό του. Με όλα αυτά πάντως, και με την καθυστέρηση που υπάρχει στην επιλογή του υποψήφιου δημάρχου, μεγαλώνει ο προβληματισμός και το κλίμα ηττοπάθειας, ενώ μειώνονται οι ελπίδες να σχηματιστεί ψηφοδέλτιο ικανό να χτυπήσει τον νυν δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.