Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016 20:12

Οριστική η διακοπή εργασιών αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Οριστική η διακοπή εργασιών αναβάθμισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας συνηγορεί στη διακοπή των εργασιών από τον ανάδοχο, στο έργο αναβάθμισης του ισογείου, των εξωτερικών ιατρείων και διοίκησης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για το σημαντικό, αλλά πολύπαθο έργο, προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ, που μπλέκει σε νέες περιπέτειες.

Με απόφασή της η υπηρεσία αποδέχεται την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του αναδόχου, «λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης του φυσικού συμβατικού αντικειμένου της αρχικής σύμβασης χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου».

Η απόφαση στηρίζεται «στο γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει εγκριθεί η 1η ΣΣ του έργου, ώστε να εκτελεστούν οι επιπλέον εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου και η οποία έχει σταλεί για προέγκριση στην ΕΔΑ Πελοποννήσου με το υ̟π’ αριθμ. 40923/14-7-2016».

Ακόμα, αναφέρεται ότι «ο ανάδοχος έως σήμερα, σύμφωνα και με τα αναφερόμενα στην από 16-8-2016 δήλωση διακοπής εργασιών έχει εκτελέσει το σύνολο σχεδόν του φυσικού αντικειμένου της αρχικής σύμβασης, ενώ οι υπολειπόμενες εργασίες αυτής δεν δύνανται να εκτελεστούν, εάν προηγουμένως δεν εκτελεστούν εργασίες της 1ης ΣΣ».