Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 20:48

"Ανεξάρτητο κρατίδιο" η Πελοπόννησος του Τατούλη

Γράφτηκε από την

"Ανεξάρτητο κρατίδιο" φαίνεται πως έχει ανακηρυχθεί η Πελοπόννησος, στο οποίο έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, αν κρίνουμε από τα όσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση με εκπροσώπους της Γενικής Τράπεζας. Οπως δήλωσε "μετά από αυτόνομη παρέμβασή μου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αν η χώρα καταρρεύσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας".
Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία εγγυοδοτικού χρηματοπιστωτικού μηχανισμού "μιας κοινοπραξίας τραπεζών δηλαδή, με βάση τα ακίνητα της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων". Βεβαίως ακίνητα η Περιφέρεια δεν έχει, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν πρόκειται να… μοχλεύσει ο κ. Τατούλης την οποιαδήποτε δραστηριότητα. Για το ΕΣΠΑ εν προκειμένω το οποίο παρά το γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει να κινείται "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η απορροφητικότητα έχει πολύ καλή πορεία" και για το λόγο αυτό "έχουν εξασφαλιστεί πέραν της πρόβλεψης ακόμη 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης και των fast track επενδύσεων δημιουργούν εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για την ανάπτυξή τους".
Ενα ακόμη επίτευγμα του κ. Τατούλη το οποίο δείχνει "τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ανασφάλεια που προκαλείται από την αστάθεια του κεντρικού πολιτικού σκηνικού" είναι η… αύξηση των εξαγωγών κατά 38,5%. Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει η Περιφέρεια με τις εξαγωγές είναι μια άλλη ιστορία που την γνωρίζουν μόνον οι… συγγραφείς των δελτίων Τύπου.
Ο κ. Τατούλης τέλος ανέδειξε την περιοχή ως "πύλη εισόδου" των Κορεατών στην Ευρώπη με αφορμή "την επικείμενη επίσκεψη Κορεατών επενδυτών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της κτηνοτροφίας, της ενέργειας και των σκουπιδιών". Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε "υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ελληνοκορεατικού βιοτεχνικού πάρκου για την πιστοποίηση των κορεατικών καινοτομιών στην Ευρωπαϊκή Ενωση".
Κατά τα άλλα ο περιφερειάρχης που υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης το πολιτικό σύστημα για πολλά χρόνια, επανέλαβε τις απαξιωτικές απόψεις του γι’ αυτό δηλώνοντας ότι     "το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα, εφόσον αυτό το δημιούργησε και μάλιστα σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τις σημερινές".