Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 19:15

Νικολάκου κατά Κοζομπόλη και Κωνσταντινέα για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

Νικολάκου κατά Κοζομπόλη και Κωνσταντινέα για τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων

Για δύο σοβαρά πολιτικά ατοπήματα κατηγορεί τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέα, η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τα πυρηνελαιουργεία, επικρίνοντας τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη.

Σχολιάζοντας την ερώτηση των βουλευτών η κ. Νικολάκου, αφού αναφέρει ότι “«ξαφνικά» θυμήθηκαν ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες της Μεσσηνίας επί σειρά ετών”, υποστηρίζει πως τα πολιτικά τους ατοπήματα είναι: “Αρχικά, ασκούν κριτική σε αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το αρμόδιο ανώτερο πολιτικό όργανο της Πελοποννήσου, ενώ θα έπρεπε να απολογούνται στους πολίτες για την ανυπαρξία παρεμβάσεων και προτάσεών τους για το ζήτημα αυτό. Ας μας πουν τι έχουν κάνει οι ίδιοι ως βουλευτές για τα πυρηνελαιουργεία και οι υπουργοί της κυβέρνησης που υποστηρίζουν, αντί με περίσσιο πολιτικό θράσος να επικρίνουν τον μόνο που έχει ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το θέμα αυτό, τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη, λέγοντας ότι «ο κ. Τατούλης δεν φαίνεται να έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια»”. 

 Τους ενημερώνει ότι “η περιφερειακή αρχή και ο περιφερειάρχης προσωπικά έχουν από το 2012 μεριμνήσει ώστε, αφενός, να γίνονται συνεχώς μετρήσεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αφετέρου, να υπάρχει η συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ερευνών “Δημόκριτος”. Πολύ σύντομα και στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου θα ενταχθεί κέντρο έρευνας και παρατηρητήριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο θα καταγράφει τα στοιχεία της ατμόσφαιρας, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχουν πιστοποιημένα δεδομένα και να μπορούν οι παρεμβάσεις να είναι άμεσες και στοχευμένες”.

Ακόμα, υποστηρίζει ότι “η περιφερειακή αρχή, ενόψει της επικείμενης ελαιοκομικής περιόδου, θα έχει έτοιμο συγκεκριμένο σχέδιο άμεσων παρεμβάσεων, το οποίο θα προταθεί από τον περιφερειάρχη στον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος στην επικείμενη συνάντησή τους”. Και με ειρωνικό ύφος ενημερώνει τους βουλευτές ότι “ο αρμόδιος για το ζήτημα υπουργός είναι ο κ. Φάμελλος και όχι ο κ. Σταθάκης στον οποίο έχουν απευθύνει την ερώτησή τους”.