Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 11:50

Συζήτηση για τα λιγνιτωρυχεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάει ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Συζήτηση για τα λιγνιτωρυχεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάει ο Πετράκος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη

 

Θέμα: «Να προσδιοριστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συνεδρίαση του Π.Σ. για την απόρριψη της ΜΠΕ των λιγνιτωρυχείων Φαλάνθης και Χωματερού της Δ.Ε. Κορώνης»

Κύριε Περιφερειάρχη,

Διαπιστώνουμε ότι, παρ’ ότι η προθεσμία της τρίτης κατά σειρά δίμηνης παράτασης που έχετε ζητήσει λήγει την προσεχή Πέμπτη, δεν προσδιορίσατε Π.Σ., όπως είχατε υποχρέωση για να συζητηθεί επιτέλους η ΜΠΕ των λιγνιτωρυχείων Φαλάνθης και Χωματερού της Δ.Ε. Κορώνης.

Η υπεκφυγή σας αυτή να προσδιορίσετε τη συνεδρίαση του Π.Σ. στην καθορισμένη προθεσμία σας εκθέτει και επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η προηγούμενη αναβολή ήταν δήθεν για λόγους καύσωνα και στην ουσία έγινε γιατί δεν είχατε εξασφαλισμένη τη συναίνεση του σώματος να ψηφίσει θετικά υπέρ της καταστροφικής αυτής επένδυσης, όπως επιθυμείτε κατά την εκτίμησή μας.

Όμως δεν έχετε κανένα δικαίωμα επειδή δεν έχετε εξασφαλίσει την επιθυμητή για σας συναίνεση να μη συνεδριάζει το Π.Σ. Πελοποννήσου. Δείχνετε για μια ακόμη φορά πόσο σέβεστε το θεσμό του Π.Σ. Καλό για σας είναι το Π.Σ. όταν οι αποφάσεις του συμφωνούν με την άποψή σας.

Επειδή το θέμα για την περιοχή της Κορώνης, αλλά και για όλη τη Μεσσηνία είναι μείζον και πρέπει το Π.Σ. να συνεδριάσει και να απορρίψει την ΜΠΕ για τη δημιουργία των λιγνιτωρυχείων Φαλάνθης και Χωματερού της Δ.Ε. Κορώνης, απαιτούμε να σταματήσετε επιτέλους το κρυφτούλι και να συνεδριάσει άμεσα το Π.Σ. Πελοποννήσου.

 

30/7/2012

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


NEWSLETTER