Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 09:53

Πολιτική εξαθλίωση “βλέπει” η παράταξη Τατούλη

Γράφτηκε από την
Πολιτική εξαθλίωση “βλέπει” η παράταξη Τατούλη

 

 

“Σε πολιτική εξαθλίωση οδηγείται η Πελοπόννησος” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Νέα Πελοπόννησος” με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Χαρακτηριστικά σημειώνει: “Σχολιάζοντας τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο κ. Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης, η “Νέα Πελοπόννησος” έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία πολιτικής εξαθλίωσης στην οποία οδηγεί την Πελοπόννησο η νέα της διοίκηση”.

 

“Ο κ. Νίκας είναι γνωστός εχθρός του αθλητισμού”

Ως εχθρό του αθλητισμού χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη η “Νέα Πελοπόννησος” τονίζοντας: “Τρεις μήνες μετά την εκλογική διαδικασία και ο ρεβανσισμός του κ. Νίκα ξεχειλίζει από κάθε του φράση. Σήμερα επανέλαβε για πολλοστή φορά την πρόθεσή του να ακυρώσει αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τις επιχορηγήσεις συλλόγων, λέγοντας δήθεν ότι η Περιφέρεια πρέπει να ασχολείται μόνο με τα μεγάλα και όχι με τα μικρά και ότι εκείνος δήθεν θα ασχοληθεί με σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι δήμαρχος 20 χρόνια και αντινομάρχης άλλα τόσα, ο ίδιος έχει να επιδείξει το απόλυτο μηδέν τόσο στον πολιτισμό όσο και στον αθλητισμό, του οποίου είναι άλλωστε και γνωστός εχθρός. Ούτε μικρό έργο ούτε μεγάλο έχει να επιδείξει στην σαραντάχρονη πορεία του. Να υπενθυμισθεί δε ότι γεγονότα, όπως το κορυφαίο παγκόσμιο τρίαθλο «Ironman», διεκδικήθηκαν και κερδήθηκαν για πρώτη φορά από την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη, όχι μόνο για το περσινό έτος, αλλά και για τα δύο επόμενα. Αλλά και άλλα μικρότερα γεγονότα σε επίπεδο δήμων έγιναν εφικτά μόνο και μόνο από τη χρηματοδότηση που εξασφάλιζε κάθε φορά η περιφερειακή αρχή και αποτελούσαν αίτημα των τοπικών κοινωνιών που αγωνιούν για τη «μικρή», όπως ειρωνικά αναφέρει ο κ. Νίκας καθημερινότητα των συμπολιτών μας”.

 

“Το κράτος λειτουργεί με κανόνες και όχι ως παρακράτος”

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης σημειώνεται: “Σε ό,τι αφορά  την απειλή του ότι θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των επιχορηγήσεων, να ενημερωθεί ότι πρόκειται για συνδιοργανώσεις και όχι επιχορηγήσεις που είναι παράνομες, με συλλόγους, φορείς και δήμους, και κυρίως ότι όλες οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είναι αναρτημένες εδώ και καιρό στο “Διαύγεια” και έχουν νομιμοποιηθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τέλος, να έχει πάντα κατά νου, ότι αυτή η θετική στάση της περιφερειακής αρχής Τατούλη απέναντι στις τοπικές κοινωνίες υπήρξε διαχρονική σε όλα αυτά τα εννέα χρόνια και μάταια προσπαθεί να πείσει τους πολίτες που το γνωρίζουν καλά ότι δήθεν ήταν προεκλογική τακτική”.

 

“Σε πολιτικό Μεσαίωνα οδηγεί την Πελοπόννησο ο ρεβανσισμός του Π. Νίκα”

Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για ρεβανσισμό Νίκα, που οδηγεί την Πελοπόννησο σε πολιτικό Μεσαίωνα. Ειδικότερα: “Το προσωπικό ζήτημα που απασχολεί τον κ. Νίκα σχετικά με την εμμονή του απέναντι στον Πέτρο Τατούλη και τη ρεβανσιστική του προσδοκία, είναι ένα πρόβλημα που αποκαλύπτεται καθημερινά σε όλους. Το προσωπικό του πρόβλημα της μειονεξίας δεν απασχολεί πραγματικά κανέναν. Η προσπάθειά του όμως να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε φασιστικό προπύργιο μπορεί να συνδέεται με πρότερους βίους, αλλά θα βρει αντιμέτωπη την ισχυρή πλειοψηφία των ελεύθερων Πελοποννησίων, που έχουν γαλουχηθεί ως δημοκράτες και σκεπτόμενοι. Τέλος, να σημειωθεί ότι η προαναγγελία του περί ακύρωσης αποφάσεων ορισμού δικηγόρου για τον Πέτρο Τατούλη για όσα ζητήματα δήθεν τον αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, ας βγάλει ο κ. Νίκας τα μυωπικά του γυαλιά και ας αντιληφθεί ότι η νομιμότητα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο της δικής του μισαλλοδοξίας, όπως επίσης και ότι σε κάθε δική του έξαρση μίσους απέναντι στον Π. Τατούλη  αποκαλύπτονται και οι «νομοταγείς» εντολείς του… Εκείνοι, στη μαύρη προπαγάνδα των οποίων αφενός και την αποστασία κάποιων άλλων αφετέρου οφείλει και την ισχνή εκλογή του.

Για να γίνει απολύτως κατανοητό στους πολίτες: Το δικαίωμα ενός αιρετού να έχει νομική υποστήριξη απορρέει εκ του νόμου και αποτελεί κατάκτηση και διαχρονικό αίτημα των αιρετών. Ουδεμία προσωπική διένεξη είχε ο Πέτρος Τατούλης με τον οποιονδήποτε. Ολες οι δικαστικές υποθέσεις άπτονται της άσκησης των καθηκόντων του, κρίσιμη παράμετρος που ρητά αναφέρεται σε όλες τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Ολες οι αποφάσεις αυτές έχουν νομιμοποιηθεί από τον αρμόδιο ελεγκτή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”.


NEWSLETTER