Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 09:03

Νέα ακραία επίθεση Τατούλη κατά Νίκα: “Παρανοϊκός πολιτικός ηγέτης”

Γράφτηκε από τον
Νέα ακραία επίθεση Τατούλη κατά Νίκα: “Παρανοϊκός πολιτικός ηγέτης”

 

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για ακόμα μια φορά ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" ξεπερνά τα όρια της Περιφέρειας και στρέφεται ευθέως κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά την εκλογική του ήττα ο κ. Τατούλης είχε προαναγγείλει τη μετεξέλιξη της "Νέας Πελοποννήσου" σε πολιτική κίνηση, αλλά από τότε μέχρι σήμερα το σχέδιο έχει μείνει στα χαρτιά. Γι’ αυτό κανένας δεν γνωρίζει αν οι ανακοινώσεις κατά του πρωθυπουργού εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο ή αν απλώς εκδίδονται επειδή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε ενεργά τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της "Νέας Πελοποννήσου" για να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα: 

"Η ανερμάτιστη πολιτική του Π. Νίκα ήταν δεδομένη από την προεκλογική περίοδο: Χωρίς προγραμματικό λόγο, ένα αφήγημα χωρίς πόδια και κεφάλι, που εμπνεόταν από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή υπό τον γενικό τίτλο κομματοκρατίας και την ιαχή του Κ. Μητσοτάκη «Ολη η Ελλάδα μπλε» και στα καθ’ ημάς «Να πέσει και το τελευταίο οχυρό της Πελοποννήσου». Δεν θα μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί ότι θα αρκούσαν 150 μόλις ημέρες για να γκρεμιστεί ό,τι με κόπο και σχέδιο χτιζόταν τόσα χρόνια.

Από τους αντιπεριφερειάρχες, που εμφανίζονται ως σκιάχτρα και διώχνουν την προοπτική έως τον ρεβανσισμό που απειλεί με τιμωρία όποιον δεν ακούει με ευλάβεια την εντολή ενός πολιτικά παρανοϊκού ηγέτη που σήμερα λέει έτσι και αύριο… γιουβέτσι. Η απόπειρα των αντιπεριφερειαρχών κ. Λαμπρόπουλου και Αναστασόπουλου να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή αλλαγμένη την προγραμματική σύμβαση ενός έργου που είναι ήδη δημοπρατημένο! (βλ. αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης), γεγονός το οποίο οι ίδιοι αγνοούσαν, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν έχουν πάρει μυρουδιά από τα διοικητικά τους καθήκοντα. Ενώ η πολιτική «καινοτομία» να εισηγηθεί θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος του συλλογικού οργάνου κ. Σκαντζός, σε ένα παιχνίδι διαγκωνισμού για την εξουσία στο εσωτερικό της παράταξης Νίκα, ομολογεί εκ των προτέρων την επιγενόμενη αποτυχία. Οσο για τα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι πολιτικές διώξεις είναι καθημερινές για όσους επιμένουν να κάνουν με ευσυνειδησία τη δουλειά τους, εντός του πλαισίου του νόμου και κατά παράβαση των εντολών της ενός ανδρός αρχής.

Οι προσωπικές επιλογές του Κ. Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο και το μένος του να εκλέξει τον Π. Νίκα θα τον ακολουθεί. Το επιτελικό κράτος της Πελοποννήσου που δημιούργησε με μπροστινό τον εκλεκτό του φίλο -παλαιόθεν φίλο της οικογενείας- Π. Νίκα είναι για κλάματα. Γελιoύνται όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν επί μακρόν με δεκανίκια την αυλή τους και να μένουν για πολύ στο απυρόβλητο ως τροχονόμοι ανάμεσα στα «διαπλεκόμενα» συστήματα. Οι σημερινοί χειροκροτητές του Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του θα είναι αύριο οι μεγάλοι τους υβριστές. Αλλωστε, η ιστορία αυτό το έχει αποδείξει και το γονίδιο έχει πάντα την τελευταία λέξη. Στην Πελοπόννησο, η κανονικότητα διαταράχθηκε από ένα ακανόνιστο σύστημα κλειστής διανομής των ιματίων της εξουσίας. Οι πολίτες ωστόσο, αντιστάθηκαν και έθεσαν δίπλα τους στιβαρούς θεματοφύλακες".

Θ.Λ.


NEWSLETTER