Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 17:30

Καλαμάτα: Το Δασαρχείο δεν έχει χρήματα να συντηρήσει τους δασικούς δρόμους

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Το Δασαρχείο δεν έχει χρήματα να συντηρήσει τους δασικούς δρόμους

Το Δασαρχείο δεν έχει χρήματα να συντηρήσει τους δασικούς δρόμους. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας στη σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα «Π. Φωτέας» του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, που συγκάλεσε τη σύσκεψη, αρχικά ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια και ζήτησε από τους δημάρχους του νομού να συνεργαστούν με κοινό στόχο την αντιπυρική θωράκιση του τόπου μας.
Στην τοποθέτησή του ο διοικητής της Π.Υ. Μεσσηνίας Δημήτρης Γεωργανάς ενημέρωσε ότι φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς οι αυτοψίες και η καταγραφή των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και στις δεξαμενές, εκτιμήθηκαν οι ανάγκες και τέθηκαν οι προτεραιότητες - ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα προσβασιμότητας που έχουν παρατηρηθεί σε κάθε δήμο.
Ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας στην παρέμβασή του ενημέρωσε ότι για τη φετινή χρονιά έχει λάβει δύο χρηματοδοτήσεις, 20.000 ευρώ για τη συντήρηση του Ταϋγέτου και 19.000 ευρώ για τη συντήρηση του δάσους Βασιλικής, που δημοπρατούνται τις επόμενες ημέρες. Επίσης και με ίδια μέσα έχει ξεκινήσει η συντήρηση του δασικού συμπλέγματος Ταϋγέτου. Ο κ. Κατσίποδας αναφέρθηκε στην αδυναμία του Δασαρχείου να συντηρήσει το σύνολο των δασικών οδών αρμοδιότητάς του με τις χρηματοδοτήσεις αυτές και ανέφερε ότι οποιαδήποτε βοήθεια από τους δήμους είναι δεκτή, αρκεί να γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με την υπηρεσία.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Δυτικής Μάνης και οι εκπρόσωποι των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας, οι οποίοι ανέλυσαν τις δράσεις που έχουν αναλάβει και εξέφρασαν την πρόθεση συνεργασίας και συνδρομής τους σε μια συνολική προσπάθεια ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας της περιοχής μας.


NEWSLETTER