Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 12:04

Πολιτικό και όχι αστυνομικό το πρόβλημα με Ρομά λέει ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Πολιτικό και όχι αστυνομικό το πρόβλημα με Ρομά λέει ο Νίκας

Το πρόβλημα της παραβατικότητας είναι πολιτικό, δεν είναι αστυνομικό, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απαλλάσσοντας την Αστυνομία από τις όποιες ευθύνες της.

Ο κ. Νίκας ζήτησε εθνική πολιτική για τους Ρομά, και όταν η "Ε" τον ρώτησε αν η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, εκείνος απάντησε: "Δεν ευθύνεται η Αστυνομία, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με καταστολή, παρά μόνο με την πρόληψη, χρειάζονται μέτρα κοινωνικής υποστήριξης. Και ασφαλώς νομιμότητα, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο”.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του για την παραβατικότητα των Ρομά, ο κ. Νίκας δήλωσε: “Γνωρίζω τα προβλήματα, την παραβατικότητα, ότι η κατάσταση έχει οδηγηθεί «στο κόκκινο». Συνιστώ ηρεμία και ψυχραιμία. Οι εντάσεις δυσκολεύουν την κατάσταση, ας μην προστεθεί και αυτό στα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε.
Για το θέμα των Ρομά απαιτείται εθνική πολιτική, όπως στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και σε αυτή πρέπει να συστρατευθούμε όλοι οι αυτοδιοικητικοί βαθμοί προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση".


NEWSLETTER