Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 09:25

Προσφυγή σε Αρχή Διαφάνειας και Δικαιοσύνη: Ρελάνς Νίκα στις κατηγορίες Τατούλη

Γράφτηκε από την
Προσφυγή σε Αρχή Διαφάνειας και Δικαιοσύνη: Ρελάνς Νίκα στις κατηγορίες Τατούλη

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) στέλνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας τις καταγγελίες Τατούλη σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών τόσο στον Δήμο Καλαμάτας όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης μαζί με την αποστολή του κειμένου των καταγγελιών Τατούλη θα ζητήσει να εξεταστεί από την ΕΑΔ και ο γενικότερος δημόσιος βίος του, όπως τόνισε ο ίδιος μετά από επικοινωνία του με την “Ε”.

Η ανοίκεια επίθεση του Τατούλη στον περιφερειάρχη έγινε μόλις η ΕΑΔ έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας το πόρισμα με τα έργα και τις ημέρες του τ. περιφερειάρχη σχετικά με την οικονομική διαχείριση. Ο Τατούλης έχασε την ψυχραιμία του και στην προσπάθειά του να αποσείσει τις όποιες ευθύνες του, επιτέθηκε στον Νίκα για δήθεν δικά του ολισθήματα στον Δήμο Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας:

«Με γραπτό αίτημα προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας το οποίο υπέβαλε σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, απαντά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο προκάτοχός του Πέτρος Τατούλης εν είδει απάντησης στη δημοσιοποίηση του γεγονότος πως το πόρισμα του ελέγχου των πεπραγμένων της απελθούσας περιφερειακής Αρχής απεστάλη -εκ μέρους της ΕΑΔ- στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ειδικότερα, ζητεί από την ΕΑΔ “να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος εφ’ όλων των καταγγελιών του πρώην περιφερειάρχη” σε βάρος του νυν περιφερειάρχη, στις οποίες προβαίνει ο προκάτοχος του Π. Νίκα στην εν λόγω ανακοίνωσή του.

Σχετικά, ο Π. Νίκας δήλωσε:

“Σήμερα προσέφυγα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας με το αίτημα να διερευνηθούν, ένα προς ένα και εις βάθος, όλα όσα καταγγέλλει εις βάρος μου ο κ. Τατούλης και να ακολουθήσει η έκδοση σχετικού πορίσματος.
Επρεπε να το κάνω. Αφού δεν το κάνει ο ίδιος, να προσφύγει στην ΕΑΔ, προσέφυγα εγώ για όσα καταγγέλλει και ζητώ να υπάρξει κρίση.
Βεβαίως ακολουθούν και ένδικα μέσα.
Δεν έχω κατηγορήσει τον κ. Τατούλη σε κάτι. Απλώς, επειδή υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις έγινε η σχετική έρευνα και από την ΕΑΔ, από την οποία εκδόθηκε πόρισμα που εστάλη και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
Επομένως ο κ. Τατούλης ενδεχομένως να μιλά, από εδώ και πέρα, με την δικαστική αρχή. Οχι με εμένα, που δεν εκτόξευσα καμία κατηγορία εναντίον του.
Νομίζω έτσι πρέπει να λύνουμε τις διαφορές μας. Yπάρχουν δημόσιες Αρχές οι οποίες μπορούν -και πρέπει- να αποφαίνονται, και προς τις οποίες πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη”».


NEWSLETTER