Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 21:28

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Συνάντηση εργασίας για θέματα ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από την
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Συνάντηση εργασίας για θέματα ΑΜΕΑ

 

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, καθώς και με τον πρόεδρο της ΠΕΡ-ΕΣΑΜΕΑ Πελοποννήσου Νίκο Καραλή είχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση παρέδωσε στον κ. Βαρδακαστάνη, την απόφαση ένταξης έργου συνολικού προϋπολογισμού 1.438.786, ευρώ, με δικαιούχο την ΕΣΑμεΑ. Το εν λόγω έργο στοχεύει στη στήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους που διαμένουν στην Πελοπόννησο. Μέσω του προγράμματος αυτού πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προστασία των ατόμων με αναπηρία, την ενίσχυση της προσπάθειάς τους στον τομέα της κατάρτισης και της αγοράς εργασίας και γενικότερα την προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής τους ένταξης.
Ο Π. Νίκας τόνισε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να είναι στο πλευρό των ΑΜΕΑ με ουσιαστικές δράσεις, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο, ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ, η ΕΣΑΜΕΑ. να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση ώστε να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες η Περιφέρεια θα αντιμετωπίσει απολύτως θετικά.

 


NEWSLETTER