Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 09:03

Μεσσηνία: Δυσφορία Νίκα για την τακτική του υπουργού Υγείας Βασ. Κικίλια

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Δυσφορία Νίκα για την τακτική του υπουργού Υγείας Βασ. Κικίλια

 

Δηλώσεις για τον τομέα της Υγείας στην Πελοπόννησο αναμένεται να κάνει αύριο το βράδυ ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη διαφωνία του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις υγειονομικές δομές της Περιφέρειας.

Ο κ. Νίκας θα βρεθεί αύριο βράδυ στο Διοικητήριο της Καλαμάτας για να υπογράψει έργα της Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει αναλυτικά για τα θέματα υγείας.

Κύκλοι της Περιφέρειας αναφέρουν ότι ο κ. Νίκας είναι δυσαρεστημένος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επειδή ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Καλαμάτα τα παρουσίασε όλα "ρόδινα". Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο περιφερειάρχης έχει αναφερθεί πολλές φορές στις υγειονομικές ανάγκες της Πελοποννήσου, τονίζοντας επίσης πως η Περιφέρεια, ενώ χρηματοδοτεί γενναία τις μονάδες υγείας, δεν συμμετέχει στη διοίκησή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας ο κ. Νίκας είχε διαφωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επειδή δεν είχε οριστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου νοσοκομείο αναφοράς για την Covid-19.

Θ.Λ.


NEWSLETTER