Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 20:05

Τέλη Νοεμβρίου σκουπίδια στη μονάδα Παλαιόχουνης - Ξεκινά το έργο στην Καλλιρρόη

Γράφτηκε από τον

Την εκτίμησή του ότι τέλη Νοεμβρίου η μονάδα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας θα μπορέσει να πάρει τα πρώτα σκουπίδια επανέλαβε χθες, στο Δημαρχείο Οιχαλίας στο Μελιγαλά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Και δήλωσε ότι “όπου να ‘ναι ξεκινάει και το έργο στην Καλλιρρόη, εδώ δίπλα”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για τη διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά τη σύσκεψη για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης παρατήρησε ότι “με πρωτοβουλία και κυρίως με τη δυναμική που έχει ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, ρυθμίσαμε και λύσαμε τα προβλήματα που εμπόδιζαν το ξεκίνημα του έργου. Τρέχει κανονικά το έργο, το έχετε δει, το έχετε βιώσει”.

Πρόσθεσε πως “είναι εδώ μαζί μας, για να δείτε τη σημασία που δίνουμε στην περιοχή, και ο γ.γ. ΣΔΙΤ Ορέστης Καβαλάκης” – και ανέφερε ότι “τρέχουμε όλες τις διαδικασίες, απλοποιώντάς τες, έτσι ώστε τα έργα να μη μένουν στα χαρτιά, όπως είχαν μείνει για τόσα χρόνια, αλλά να γίνονται πράξη”.

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως εκτιμά ότι “τέλη Νοεμβρίου θα μπορέσουμε να πάρουμε τα πρώτα σκουπίδια στην Παλαιόχουνη. Και όπου να ‘ναι ξεκινάει και το έργο στην Καλλιρρόη, εδώ δίπλα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η ροή είναι κανονική, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση. Χωρίς, όμως, την αλλαγή του νομικού πλαισίου από την κυβέρνηση, θα ήμαστε ακόμα στο ασαφές σημείο. Καλά πάμε, πολύ γρήγορα η Πελοπόννησος θα έχει καθαρίσει από τα σκουπίδια που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά της”.

Γ.Σ.