Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 21:18

Νίκας με Ράπτη για προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Νίκας με Ράπτη για προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου προσθήκης ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, συζήτησαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τους συνάντησης στην Τρίπολη η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας:

"Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα σχετικά με την αρμοδιότητα της υφυπουργού και δράσεις σχετικά με αυτά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η σημαντική παρέμβαση από πλευράς περιφερειακής αρχής και ειδικότερα η ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου για την προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και άλλων παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 3,78 εκατ. ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, το εν λόγω έργο προβλέπει, ειδικότερα, προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (3.786.367,38 ευρώ).

Το φυσικό αντικείμενο αφορά: α) Προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και σε προσθήκη κατ’ επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και ένα ασθενοφόρο ανελκυστήρα. β) Επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ). Και γ) προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου".


NEWSLETTER