Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 21:01

Πελοπόννησος: Ζητούν Περιφερειακό Συμβούλιο για τη ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Ζητούν Περιφερειακό Συμβούλιο για τη ΔΕΗ

 

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη ΔΕΗ ζητούν 21 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στη αίτησή τους αναφέρουν:

«Με δεδομένα ότι:

1. Οι πολίτες της Πελοποννήσου όπως και όλος ο ελληνικός λαός μετά τις αρνητικές συνέπειες της βίαιης απολιγνιτοποίησης θα υποστούν νέες αρνητικές συνέπειες μετά την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ κατ’ εντολή της κυβέρνησης να συγκαλέσει Γ.Σ. των μετόχων της ΔΕΗ στις 19 Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα την απώλεια του ελέγχου του Δημοσίου στη ΔΕΗ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Με την απόφαση αυτή το Δημόσιο θα χάσει τον έλεγχό του στη ΔΕΗ αφού η συμμετοχή του από το 51% που είναι σήμερα θα πέσει στα όρια της καταστατικής μειοψηφίας του 33%.

2. Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τα σωματεία των εργαζομένων στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης και η Ομοσπονδία τους αποφάσισαν συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη και καλούν την αυτοδιοίκηση και όλους τους φορείς να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους  ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το θέμα αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα και οφείλει ο πρόεδρος να συγκαλέσει το Συμβούλιο όπως ο νόμος ορίζει σε 6 ημέρες, συνεπώς πριν τις 15 Οκτωβρίου.

3. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα παραδώσει εκατομμύρια καταναλωτές στο έλεος αδίστακτων κερδοσκόπων που θα αυξάνουν τα τιμολόγια για να δημιουργούν κέρδη αφήνοντας χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό. 

Η απόφαση αυτή είναι ακόμη πιο σοβαρή γιατί γίνεται σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, η οποία σε συνδυασμό με την εγκληματική απόφαση    για τη βίαιη και πρόωρη απολιγνιτοποίηση έχει εκτινάξει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε πρωτοφανή ύψη και έχει αυξήσει κατακόρυφα την ενεργειακή φτώχεια.

Γι’ αυτό επιβάλλεται πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από τη γενική συνέλευση των μετόχων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να συνεδριάσει και να πει ένα δυνατό όχι στην πλήρη παράδοση της ΔΕΗ και όλων των δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων στα κερδοσκοπικά κεφάλαια».

Την αίτηση υπογράφουν οι σύμβουλοι: Θανάσης Πετράκος, Δημοσθένης Δρούγκας, Γιώργος Δέδες, Μαρία Βεργινάδη, Ευγενία Δημητρακοπούλου, Χρήστος Καρούζος, Χρήστος Καρσιώτης, Αναστάσιος Μποζίκης, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτης Κάτσαρης, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Πέτρος Τατούλης, Ντίνα Νικολάκου, Βαγγέλης Γιαννακούρας, Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιώργος Πετρίτσης, Απόστολος Γκουνής, Αντωνία Μπούζα, Ντία Τζανετέα και Αντώνης Λυμπέρης.       


NEWSLETTER