Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 17:30

Νέα καταγγελία Γόντικα: Εταιρεία διεκδικεί 1,1 εκ. ευρώ για μελέτη του Τζάνε-Καλαμάκι

Γράφτηκε από την
Νέα καταγγελία Γόντικα:  Εταιρεία διεκδικεί 1,1 εκ. ευρώ για μελέτη του Τζάνε-Καλαμάκι

Επερώτηση με θέμα τη διεκδίκηση 1.189.547 ευρώ από τη μελετητική εταιρεία “στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κατέθεσε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας.

“Το Δεκέμβρη του 2013 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ορίστηκε δικηγόρος για να παραστεί στη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης προσφυγής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αξον Μελέται ΑΤΕ» που ζητούσε 1.189.547 ευρώ εντόκως”, καταγράφει ο κ. Γόντικας και παρατηρεί: “Είναι η εταιρεία που έκανε τη μελέτη στο αμαρτωλό έργο Τζάνε-Καλαμάκι και δεν είδε ότι η χάραξη του έργου έπεφτε πάνω στα αρχαία, που είναι στο Πεταλίδι με τα γνωστά τεκταινόμενα έκτοτε με την Αρχαιολογία”. Διευκρινίζει ότι “επειδή επανειλημμένα σαν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής παράταξης είχα ζητήσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ενημέρωση για την πορεία αυτής της διεκδίκησης, ενημέρωση που ποτέ δεν έλαβα”, ρωτάει τον κ. Νίκα: “Πού βρίσκεται η υπόθεση; Τι αφορά αυτή η διεκδίκηση; Εχει εκδοθεί απόφαση; Ποια ήταν η υπερασπιστική γραμμή της Περιφέρειας;”.

Παρακαλεί, ακόμα, να του δοθούν και τα σχετικά έγγραφα, ενώ επισυνάπτει το μόνο σχετικό έγγραφο της Π.Ε Μεσσηνίας με αριθμό πρωτ. 15563/13-12-2013 που έχει στη διάθεσή του.


NEWSLETTER