Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 08:11

Συναντήσεις Νίκα για Τζάνε - Καλαμάκι

Συναντήσεις Νίκα για Τζάνε - Καλαμάκι

 

Τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη επισκέπτεται σήμερα στις 3.30 μ.μ.  στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει καλέσει και την υπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη να παρευρίσκεται στην εν λόγω συνάντηση.

Μεταξύ άλλων η συνάντηση αφορά τη χάραξη της παράκαμψης Πεταλιδίου στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι, και ο Π. Νίκας έχει ζητήσει την παρουσία της υπουργού καθώς -όπως σημείωσε ο ίδιος- “η Περιφέρεια εκτιμά πως η ευθύνη για το νέο αυτό κώλυμα ανήκει στο ΚΑΣ, που ανατρέποντας προηγούμενη απόφασή του για το εν λόγω θέμα προχώρησε -πέρυσι την άνοιξη- στη λήψη νέας, επιλέγοντας την πλέον κοστοβόρα λύση, ύψους πλέον των 20.000.000 ευρώ, τα οποία όμως η Περιφέρεια δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει”.

Στόχος της αυριανής συνάντησης είναι να εξευρεθεί η απαιτούμενη πίστωση για την παρέμβαση που εισηγήθηκε το ΚΑΣ, “με την ελπίδα ότι το εν λόγω όργανο και η ΕΦΑ Μεσσηνίας δεν θα μας σταματήσουν πάλι” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Επίσης, στην ίδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον υφυπουργό Υποδομών θα συζητηθούν και άλλα έργα της Περιφέρειας, με πρώτο στη σχετική λίστα τον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα του περιφερειάρχη στην Αθήνα περιελάμβανε και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, η οποία ωστόσο ματαιώθηκε, καθώς ο κ. Παπαθανάσης διαγνώστηκε θετικός με κορονοϊό χθες το πρωί.