Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 08:10

Υπέρ της διάνοιξης εξόδου του αυτοκινητοδρόμου στον Μελιγαλά ο Ντονάς

Γράφτηκε από την

 

 

Να στηρίξουν την ερώτηση - πρόταση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για τη διάνοιξη εξόδου στον Μελιγαλά στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” και τη βελτίωση επαρχιακών δρόμων της περιοχής, ζητεί απ’ όλους τους βουλευτές της Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Ηλίας Ντονάς.

Επίσης, συγχαίρει τον κ. Λαμπρόπουλο για το δυναμικό του “παρών” σε όλα τα δίκαια αιτήματα του δήμου.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου στους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών, ο κ. Ντονάς αναφέρει: “Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε για την εν θέματι ερώτηση του τέως υπουργού και νυν βουλευτή του νομού μας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου. Συγκεκριμένα, η διάνοιξη εξόδου σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας με τον Μελιγαλά, την Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και το ναό του Επικούριου Απόλλωνα, αποτελεί ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του Δήμου Οιχαλίας, πράγμα που αποδεικνύεται και από την υπ’ αριθ. 61/2013 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας. Με αυτό το εγχείρημα, ο δήμος μας αυξάνει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξής του, δεδομένου ότι και η ΒΙΠΕ Μελιγαλά θα δύναται να προσελκύσει νέους επενδυτές, αλλά και από τους επισκέπτες-διερχόμενους προς την Αρχαία Μεσσήνη και τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα θα υπάρξει σημαντική οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Σχετικά με τις βελτιώσεις των τμημάτων σταυροδρόμι Κατσαρού-Σκάλα-Βαλύρα-Λάμπαινα και Μελιγαλά-Νεοχώρι-Αρχαία Μεσσήνη, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα υλοποίησής τους. Ενα ακόμα αίτημα του δήμου μας, που έπρεπε να έχει την απόλυτη στήριξη όλων μας, βλέπουμε να επανατοποθετείται στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και να αποδεικνύεται ως το μόνο ρεαλιστικό, δεδομένου ότι οποιεσδήποτε άλλες λύσεις είναι και κοστοβόρες αλλά και χρονοβόρες.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους βουλευτές του νομού μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τους πάσης φύσεως θεσμικούς παράγοντες, να στηρίξουν την ερώτηση-πρόταση του κ. Λαμπρόπουλου, γιατί μόνο μέσα από τη σύμπνοια θα υπάρξει επίτευξη του εγχειρήματος. Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον βουλευτή κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο για το δυναμικό του “παρών” σε όλα τα δίκαια αιτήματα του δήμου μας με πάθος και δύναμη και την ανάδειξή τους στη Βουλή των Ελλήνων”.