Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 10:00

Συνάντηση Νίκα με Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μαξίμου

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση Νίκα με Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μαξίμου

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 14 Ιουνίου στη 1μ.μ. στο Μαξίμου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες βράδυ η Περιφέρεια    ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα θέματα της Πελοποννήσου. Μετάξυ άλλων και ενόψει των διήμερων εργασιών για το νέο ΕΣΠΑ που θα διεξαχθούν στο Μέγαρο Χορου Καλαμάτας στις 16 και 17 Ιουνίου ο πρωθυπουργός και ο περιφερειάρχης αναμένεται να συζητήσου μεταξύ άλλων για την παραχώρηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και την νέα ενεργειακή πολιτική στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης μετά εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση στο Μαξίμου αναμένεται επίσης να συζητηθούν τα έργα μεσσηνιακού ενδιαφέροντος για τους δρόμους Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, Πύργος - Καλό Νερό Τσακώνα, τις παρακάμψεις Πύλου, Γιάλοβας και Πεταλιδίου το Φιλιατρινό και το Μηναγιώτικο φράγμα καθώς και για την παραχώρηση της μαρίνας της Πύλου. Ο περιφερειάρχης αναμένεται να θέσει στον πρωθυπουργό και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης ενώ δεν είναι βέβαιο αν θα ζητήσει τη συνδρομή του Μαξίμου στο θέμα της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ή αν θα περιμένει πρώτα τις ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης.

Θ.Λ.


NEWSLETTER