Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 20:55

Έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί ο Καφαντάρης

Γράφτηκε από την

Eνιαίο μέτωπο διεκδίκησης για οδικά έργα του δήμου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ζητεί από τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, ο τέως δήμαρχος - επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Καφαντάρης.

“Διεκδικούμε από την Περιφέρειά μας τον δρόμο Καλαμάκι - Κορώνη, φυσικά την ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου Τζάνε - παράκαμψη Πεταλιδίου - Καλαμάκι και τους Τουλούπα Χάνια - Χώρα και Χώρα - Κορυφάσιο “, αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφο αίτημά του που κοινοποιεί στις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας.
Παρατηρεί πως “το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, παρουσία των φορέων της Δ.Ε. Κορώνης και ΔΕ Νέστορος, για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης, ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προσδιοριστούν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και οι τρόποι υλοποίησής τους”.

Ειδικότερα, ο Δ. Καφαντάρης αναφέρει ότι “ήρθε η ώρα να ξεκινήσει άμεσα, από την Περιφέρεια
Πελοποννήσου, η αναβάθμιση του επαρχιακού δρόμου Καλαμάκι - Χαρακοπιό - Κορώνη σε έναν σύγχρονο δρόμο με ασφάλεια. Η προμελέτη του δρόμου υπάρχει από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, απομένει η οριστική μελέτη η οποία πρέπει να προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο η παράκαμψη του Χαρακοπιού που οδεύει προς υλοποίηση από την Περιφέρεια, αλλά όλο το υπολειπόμενο τμήμα, έτσι ώστε ο δρόμος να χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του.
Στο νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να ενταχθεί το έργο του οδικού άξονα Τουλούπα Χάνια - Χώρα , του οποίου η μελέτη είναι ολοκληρωμένη από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και αφορά την παράκαμψη της Μεταμόρφωσης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μια χρόνια εκκρεμότητα της σύνδεσης της Χώρας, αλλά και άλλων περιοχών με την Καλαμάτα.
Τέλος, θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η μελέτη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της αναβάθμισης και βελτίωσης της βατότητας και ασφάλειας του οδικού άξονα Χώρα - Κορυφάσιο και φυσικά να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του”.

Τέλος, υποστηρίζει πως “η Χώρα και η Κορώνη θα πρέπει να αποκτήσουν σύγχρονες και ασφαλείς προσβάσεις, δύο ιστορικοί τόποι οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας. Η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ που ξεκίνησε, βρίσκει την Περιφέρειά μας ενισχυμένη κατά 100 εκ. ευρώ περίπου από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο. Ενώνουμε δυνάμεις, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του δήμου μας και των πολιτών του”.