Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 12:00

Γόντικας για έργα: «Νίκας – Τατούλης. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και το δυο το πρόσωπο»

Γράφτηκε από την
Γόντικας για έργα: «Νίκας – Τατούλης. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και το δυο το πρόσωπο»

«Νίκας – Τατούλης. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και το δυο το πρόσωπο» έχει τίτλο η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Νίκου Γόντικα με την οποία μεταξύ άλλων προκαλεί τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να πάει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα «που εκτελέστηκαν από τις εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος της πρώην περιφερειακής αρχής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση έδωσε επιμήκυνση (παράταση) σε δυο έργα εκατομμυρίων ευρώ στην Αργολίδα, γνωρίζοντας ότι αυτά δεν πρόκειται να γίνουν.   

Η νυν περιφερειακή αρχή Νίκα είναι συνυπεύθυνη και συνένοχη για τα τελματωμένα έργα που δημοπρατήθηκαν ή συμβασιοποιήθηκαν επί της θητείας της, γιατί αρνήθηκαν να ελέγξουν την τεχνική επάρκεια και την οικονομική δυνατότητα συγκεκριμένων αναδόχων, παρόλο που επίμονα και επανειλημμένα τέθηκε και ζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή.

Καλά θα κάνει η περιφερειακή αρχή Νίκα να ελέγξει και να φέρει για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα «αμαρτωλά» έργα επί της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Τατούλη όπως είναι η παράκαμψη Βουτιάνων και η Ε.Ο. Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολυμένας στη Λακωνία, το Κουμπίλα - Λουλούδι και το λιμάνι του Άστρους στην Αρκαδία, η διάβρωση των ακτών στην Κορινθία κ.α. που εκτελέστηκαν από τις εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος της πρώην περιφερειακής αρχής είτε με τη μέθοδο της ανάθεσης με περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων, είτε με ποσοστά έκπτωσης 4 - 12%.

Καλά θα κάνει η νυν Περιφερειακή Αρχή να ελέγχει σε βάθος την τεχνική επάρκεια και την οικονομική δυνατότητα των αναδόχων όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά δεν τα έχουν. Διαφορετικά είναι συνένοχοι.»


NEWSLETTER