Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 09:22

Υποψηφιότητα Νίκα έδειξε ο Μητσοτάκης στη χθεσινή επίσκεψη στην Τρίπολη  

Γράφτηκε από την
Υποψηφιότητα Νίκα έδειξε ο Μητσοτάκης στη χθεσινή επίσκεψη στην Τρίπολη   

 

«Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Παναγιώτη Νίκα για την εξαιρετική συνεργασία την οποία έχουμε και για την προθυμία με την οποία και ο ίδιος χρησιμοποιεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας για έργα και δράσεις που εντάσσονται και αυτές με τον τρόπο τους σε αυτό το σχέδιο το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα.»

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης  έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα διαψεύδοντας δημοσίως και τα σενάρια που είχαν  δει το φως της δημοσιότητας για δήθεν ρήξη της πολιτικής σχέσης μεταξύ Μαξίμου και Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξίσου θερμά λόγια αναφέρθηκαν για την συνεργασία του με τον κ. Νίκα και οι περισσότεροι υπουργοί.

 Νωρίτερα  ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, 'Ακη Σκέρτσου και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστου Λαμπρόπουλου, και ευχαρίστησε την ηγεσία της περιφέρεια για την "σημαντική δουλειά που κάνει" όπως είπε. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την σημαντική δουλειά την οποία επιτελείτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για την άριστη συνεργασία που η Περιφέρειά σας έχει με την κεντρική κυβέρνηση, έτσι ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση σε λίγο να παρουσιάσουμε, παρουσία πολλών Υπουργών της κυβέρνησής μας, ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

 Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νικάς σημείωσε μεταξύ άλλων στη συνάντηση με μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που ακολούθησε: «Είμαστε δίπλα στον αγώνα που κάνετε. Έμπρακτα. Είμαστε μπροστά στην προσπάθεια για την καινοτομία και για την μεταρρύθμιση. Έχουμε συνείδηση ότι μόνο με μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα, μεταρρύθμιση συνεχώς, η πατρίδα μας θα ξεπεράσει εμπόδια και προβλήματα και θα πάει μπροστά. Θερμά συγχαρητήρια για ότι έχετε πετύχει, στην εξωτερική πολιτική, στον εξοπλισμό, στην άμυνα, στη θωράκιση της πατρίδας μας, στη βελτίωση της διεθνούς της θέσης, στα θέματα της οικονομίας, όλοι θυμόμαστε τη δύσκολη δεκαετία το τι περάσαμε και το τι δυσκολίες είχαμε. Θυμόμαστε τον αγώνα που έγινε μέσα στην πανδημία, για να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο κάβο και να πάμε μπροστά. Καλώς ήρθατε κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε τη στήριξη και την αγάπη μας και είμαστε δίπλα σας στον αγώνα που κάνετε, στον αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για την πατρίδα μας, για το καλύτερο μέλλον».


NEWSLETTER