Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 13:45

Σε διαδικασία τεχνικής ανασυγκρότησης τα πυρηνελαιουργεία (βίντεο)

Σε διαδικασία τεχνικής ανασυγκρότησης βρίσκονται τα πυρηνελαιουργεία της Μεσσηνίας, επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς. Και δήλωσε ότι και φέτος λόγω του μειωμένου ωραρίου λειτουργίας τους, η κατάσταση ήταν ευνοϊκότερη, όσον αφορά τη ρύπανση.

“Σύμφωνα με αποφάσεις που είχαν εκδοθεί πριν 2 χρόνια, υπάρχει η μείωση λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων κατά τις πρώτες 6 ώρες της ημέρας”, ανέφερε αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης και παρατήρησε: “Αυτό γίνεται με βάση μία ΚΥΑ που υπάρχει και αφορά τη μείωση της ημερήσιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Προφανώς αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς βελτιώνει την κατάσταση στη καθημερινότητα των πολιτών.

Ενημέρωσε πως “αυτή τη στιγμή όλες οι μονάδες βρίσκονται σε διαδικασία τεχνικής ανασυγκρότησης, που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις χαρακτήρα, έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων βάσει των οποίων έχουν επιβληθεί και τα συγκεκριμένα πρόστιμα” και πρόσθεσε: “Η ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι οι επιχειρήσεις προχωράνε, ώστε φέτος το καλοκαίρι να ξεκινήσουν τη διαδικασία της τεχνικής ανασυγκρότησης”.

Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε ότι “φέτος λόγω του μειωμένου ωραρίου, η κατάσταση ήταν ευνοϊκότερη, όπως και πέρσι” και διευκρίνισε: “Αυτό δεν σημαίνει ότι η υπηρεσία μας δεν συνέχισε να κάνει τους ελέγχους τόσο για τα υγρά απόβλητα όσο και για οτιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα και στα ελαιοτριβεία, που υπάρχουν κι εκεί πέρα τα ζητήματα με τα υγρά απόβλητα”.

Για το ζήτημα της τεχνικής ανασυγκρότησης εξήγησε ότι “στο διάστημα που υλοποιείται, έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα και έχει δοθεί ο χρόνος έτσι ώστε να βελτιωθεί. Προφανώς για τα ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στην τεχνική ανασυγκρότηση των πυρηνελαιουργείων, τηρήθηκε η σχετική διαδικασία”.

Γ.Σ.