Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 22:46

Καβγάς στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κατασκευή ιστοσελίδας

Γράφτηκε από την
Καβγάς στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κατασκευή ιστοσελίδας

Ιστοσελίδα μέσω διαγωνισμού, κόστους 15.000 ευρώ συν ΦΠΑ, θα φτιάξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την απόφαση αυτή έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης και αμφισβήτησης από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Βαλασόπουλο και τον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκο Γόντικα.
Η αμφισβήτηση προκλήθηκε με αφορμή όσα είχαν ειπωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, πως θα πρέπει να εξεταστεί η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας “info peloponnisos’’, αλλά και η δυνατότητα να την κατασκευάσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ειδικοί τεχνικοί σύμβουλοι αποφάνθηκαν ότι η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας θέλει τροποποιήσεις που κοστίζουν. Ο κ. Βαλασόπουλος ζήτησε να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι σύμβουλοι και τι συμβατική σχέση έχουν με την Περιφέρεια κι έκανε λόγο για συμβούλους που κυκλοφορούν στην Περιφέρεια και λένε ότι αυτοί θα φτιάξουν την ιστοσελίδα με 20.000 ευρώ.
Ο κ. Γόντικας ζήτησε να ανατεθεί η κατασκευή της ιστοσελίδας στο Πανεπιστήμιο και προειδοποίησε ότι «δε θα γίνει ο διαγωνισμός, θα ματαιωθεί από το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ».
Η πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, υπεραμύνθηκε ότι ο νόμιμος τρόπος για την κατασκευή είναι ο διαγωνισμός και ανέφερε πως στόχος είναι μια ιστοσελίδα - πρότυπο, που θα αφορά την απόλυτη διαφάνεια των δράσεων και αποφάσεων της Περιφέρειας. Παρατήρησε ότι στο διαγωνισμό μπορεί να μετάσχει και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τυχόν ενδιαφερόμενος με τη βελτιωμένη εκδοχή της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Αντιπαράθεση προκλήθηκε και για το κόστος της ιστοσελίδας, για το οποίο συμφωνήθηκε τελικά να είναι 15.000 ευρώ συν ΦΠΑ, ενώ η πρόταση των ειδικών συμβούλων ήταν για 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ.
Γ.Σ.


NEWSLETTER