Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011 17:42

Στην τελική ευθεία τα έργα ανακατασκευής του λιμανιού στο Παράλιο Αστρος

Γράφτηκε από την

Στην τελική ευθεία κατασκευής του μπήκε ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Πρόκειται για το έργο ανακατασκευής του λιμανιού του Παραλίου Άστρους  του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, το οποίο μετά την υπογραφή που έβαλε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος αρχίζει άμεσα να υλοποιείται.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Τάσος Αποστολόπουλος υπέγραψε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου και άναψε έτσι το πράσινο φως για την κατασκευή σειράς έργων υποδομής και προστασίας του λιμανιού του Παραλίου Άστρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή των παραπάνω περιβαλλοντικών όρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου και βαρύνει τον φορέα εκτέλεσης και λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου της περιοχής. Το έργο αυτό είχε τεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικός μοχλός ανάπτυξης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και το περίμενε για πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία.

 

Μεταξύ άλλων στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους θα πραγματοποιηθεί κατασκευή 4 πλωτών προβλητών, κατασκευή ράμπα καθέλκυσης και ανέλκυσης σκαφών, κατασκευή παραλιακού κρηπιδώματος 85 μ. και θα γίνει εκβάθυνση της λιμενολεκάνης κατά 1,50 μ. Επίσης, σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, θα γίνει διαμόρφωση χώρων με δαπεδόστρωση και φύτευση συνολικής έκτασης 5,8 στρεμμάτων. Παράλληλα θα επανατοποθετηθούν φυσικοί λίθοι και ογκόλιθοι που θα θωρακίσουν το λιμάνι, ενώ θα εγκατασταθεί σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης πυρόσβεσης και ηλεκτροδότησης για τις ανάγκες των σκαφών. Όπως γίνεται κατανοητό, οι εργασίες που θα γίνουν στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους θα δώσουν μία άλλη εικόνα στον χώρο και κυρίως μία άλλη προοπτική στην ευρύτερη περιοχή.

 

Με δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε τυχόν παράβαση από τον ανάδοχο του έργου. «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που ένα τόσο σημαντικό έργο για την Πελοπόννησο παίρνει το δρόμο της εκτέλεσης. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το έργο υποδομής θα δώσει μια νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της πανέμορφης Κυνουρίας» δήλωσε ο κ. Αποστολόπουλος.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης