Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 15:15

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη από τον πρώην… αντιπεριφερειάρχη 

Σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, για τον απολογισμό που έκανε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, άσκησε χθες ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Παναγιώτης Αλευράς.

Παρατήρησε πως ο απολογισμός του κ. Τατούλη είχε ωραιοποίηση της κατάστασης και περιλάμβανε έργα άλλων αρχών, ενώ απέκρυψε επιμελώς αστοχίες και παραλείψεις. Εκανε λόγο για εικονική πραγματικότητα κι εκτίμησε πως ο περιφερειάρχης αυτοεπαινέθηκε.

Ο κ. Αλευράς είπε ότι έγινε αναφορά σε πολλά κατακερματισμένα έργα σε δευτερεύοντα οδικά δίκτυα, ενώ το βασικό επαρχιακό δίκτυο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις. Επέκρινε τον κ. Τατούλη, γιατί δεν είπε τίποτα για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ και παρατήρησε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι "πρωτοπόρα" στους ενεργούς ΧΑΔΑ.

Επέπληξε την περιφερειακή αρχή, γιατί ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δρομολόγια για τη μεταφορά μαθητών κι επεσήμανε ότι ο περιφερειάρχης δεν είπε τίποτα για το οδικό δίκτυο και το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για ενέργειες αναβάθμισής τους.

Δήλωσε πως σήματα ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα και κτηνοτροφικά πάρκα έχουν μείνει στα λόγια και κατηγόρησε τον κι επέκρινε τον κ. Τατούλη, γιατί «δεν ενημέρωσε για το ΕΣΠΑ πόσα έργα ολοκληρώθηκαν, πόσα πέρασαν ως γέφυρες στο νέο πρόγραμμα και πόσα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Ο Π. Αλευράς επεσήμανε ότι ο περιφερειάρχης δεν είπε για το έργο σημαία, το δρόμο Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη που δεν έγινε και δεν είπε γιατί δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Στηλίτευσε, ακόμα, την περιφερειακή αρχή, για το λιμάνι Κυπαρισσίας που παραμένει κατεστραμμένο.

Ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" δήλωσε ότι «κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση, μπορούμε να προσφέρουμε από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Τέλος, παρατήρησε ότι η Περιφέρεια ως θεσμός δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αλλά ούτε και να κάνει στείρα και κομματική αντιπολίτευση.

Γ.Σ.