Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 12:32

Ελληνογερμανική Συνέλευσητο Νοέμβριο στο Ναύπλιο

Ελληνογερμανική Συνέλευσητο Νοέμβριο στο Ναύπλιο

Στο Βερολίνο βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας, για να ετοιμάσουν την 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο το φετινό Νοέμβριο.

 

Χθες, μετά από σύσκεψη εργασίας, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «η 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο θα αποτελέσει την εμβληματική αφετηρία επανεκκίνησης της προσπάθειάς της να ξεπεραστούν προβλήματα, φοβίες και προβληματικές πολιτικές για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ανέφερε πως «είμαστε εδώ όχι για να αιτηθούμε βοήθεια, αλλά για να αναπτύξουμε ισομερή θεσμική συνεργασία αμοιβαίου συμφέροντος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, χαρακτήρισε «εξαιρετική την αντιμετώπισή του από τους πολίτες και τη χώρα μας, προστατεύοντας ωστόσο το status της ευρύτερης περιοχής. Αυτό πρέπει να της αναγνωριστεί. Πιστεύουμε σε μια ανθρώπινη πολυπολιτισμική Ευρώπη απέναντι στις ξενοφοβικές απόψεις».

 

Νωρίτερα από τη συνάντηση αυτή ο κ. Τατούλης, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, τους δημάρχους Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο, Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Δράμας και Συντονιστή Ελληνικών Δήμων Χριστόδουλο Μαμσάκο και το Συντονιστή των Γερμανικών Δήμων Φρανκ Εντελμαν πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας Γιόακιμ Φούχτελ στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας.