Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 15:43

Απολογισμός της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης

Γράφτηκε από την



Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ιδρύθηκε την άνοιξη του 2007 με αυτοοργάνωση ενεργών πολιτών , για ν’ ανοίξουν τα παράθυρα της ζωής μας και να μπει φως , για να σηκωθούμε ως πολίτες όρθιοι και να μετρήσουν το ανάστημά μας , για να χαμογελάσουμε στη ζωή σπάζοντας τις αλυσίδες της παθητικότητας και της μοιρολατρείας , κόβοντας τα δεσμά της εξάρτησης από κόμματα και σωτήρες , διεκδικώντας από τους παρακμασμένους θεσμούς να σταθούν , επιτέλους , όρθιοι στις επάλξεις της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των δοκιμαζόμενων πολιτών και της κοινωνίας .
Σ’ αυτά τα χρόνια η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ασχολήθηκε ενεργά με πολλά θέματα πολιτικά , κοινωνικά , περιβαλλοντικά , πολιτιστικά , εκπαιδευτικά , Υγείας , ποιότητας ζωής κλπ , κλπ  . Η δράση της αυτή δημιούργησε εχθρούς μεταξύ εκείνων που θέλουν τους πολίτες στο περιθώριο , υποταγμένους και χειροκροτητές, αλλά και πολύ περισσότερους φίλους μέσα στην κοινωνία των πολιτών , που καταξίωσαν την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ  με τη διαρκή εκτίμηση και υποστήριξή τους .
Κατά τη διάρκεια του 2011 η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ υλοποίησε με συνέπεια μια σειρά δραστηριοτήτων κι εκδηλώσεων , πάντα μέσα στα πλαίσια της ιδρυτικής της διακήρυξης , που έχουν ως ακολούθως :
1 . (31-1-2011): Εκδήλωση στο SPARTA INN  με ομιλητή τον τεχνολόγο πολιτικό μηχανικό Λευτέρη Ψαρρό και θέμα το έργο παράκαμψης του οδικού άξονα Σελλασίας – Κλαδά που υπέστη καθίζηση αμέσως μετά την απόδοσή του στην κυκλοφορία .
Αναλύθηκαν οι τεχνικές αστοχίες του έργου και τα αίτια της καθίζησης , οι οικονομικές του παράμετροι , ζητήθηκε ο καταλογισμός ευθυνών και κατατέθηκαν προτάσεις για την ασφαλή και οικονομική αποκατάσταση του έργου .
Στο τέλος οι παριστάμενοι πολίτες ενέκριναν και σχετικό ψήφισμα προς κάθε αρμόδιο . Με ικανοποίηση πληροφορούμεθα ότι σχεδιάζεται ήδη η αποκατάσταση του δρόμου ενώ προχωρά και η διαδικασία για τον καταλογισμό υπηρεσιακών και ποινικών ευθυνών.
2 . (8-3-2011) : Κατατέθηκαν προτάσεις με 51 υπογραφές πολιτών για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης με θέματα :
Α.Αναπτυξιακή πρόταση Δήμου Σπάρτης .
Β.Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το δρόμο Σελλασίας – Κλαδά .
3 . (19-3-2011) : Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων κι έκφραση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους γονείς , εκπ/κούς και μαθητές .
4 . (29-3-2011) : Κατάθεση ερωτημάτων  με υπογραφές 25 πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για την τύχη των ανταποδοτικών τελών από την ελεγχόμενη στάθμευση και για την οικονομική κατάσταση των συγχωνευθέντων νομικών προσώπων του Δήμου .
5 . (1-4-2011) : Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δήμου Σπάρτης να παραχωρήσει το «ΞΕΝΙΑ» στο Νοσοκομείο για ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου αντί να προχωρήσει σε υλοποίηση αποφάσεων για δημιουργία πολυδύναμου κέντρου πολιτισμού και αναψυχής για τους πολίτες .
6 . (5-4-2011) : Κινητοποιήσεις συμπαράστασης σε τρία μέλη της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  στον αγώνα για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης .
7 . (16-4-2011) : Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη φημολογούμενη συγχώνευση-κατάργηση του Νοσοκομείου Μολάων και προτάσεις για την αναβάθμιση της Υγείας στο Νομό Λακωνίας .
8 . (30-4-2011) : Ψήφισμα άσκησης κριτικής για το προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης για το 2011 .
9 . (11-5-2011) : Ενεργός συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης .
10 . (26-5-2011) : Κορυφαία πολιτική εκδήλωση στο SPARTA INN με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου και ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Μπέη και θέμα : «Η Ελλάδα της Κρίσης» . Αναλύθηκαν τεκμηριωμένα οι αιτίες και οι ευθύνες για την κρίση , αποκαλύφθηκε η  παρακμή και η σήψη του πολιτικού συστήματος και κατατέθηκαν προτάσεις για την υπέρβασή του .
11 . (28-5-2011) : Ανακοίνωση στήριξης τοπικών ΜΜΕ τα οποία δέχτηκαν απρόκλητη φραστική επίθεση από τη δημοτική αρχή Σπάρτης εξαιτίας της κριτικής τους στάσης απέναντι στην πολιτική του δήμου .
12 . (31-5-2011) : Ανοιχτή επιστολή με την οποία τέθηκε το θέμα της εγκατάλειψης του έργου  ολοκλήρωσης της Φοιτητικής Εστίας Σπάρτης . Η επιστολή αυτή προκάλεσε δύο επερωτήσεις στη Βουλή από τους Βουλευτές  Γρ.. Αποστολάκο και Αθ. Δαβάκη και το θέμα αναθερμάνθηκε .
13 . (Ιούνιος 2011) : Δραστηριοποίηση για τη διάσωση του Θερινού Σινεμά «ΡΟΔΟΝ» με τη συγκέντρωση υπερ-τριακοσίων υπογραφών και συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης . Δυστυχώς , οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Δήμος δεν τηρήθηκαν και το «ΡΟΔΟΝ» κατεδαφίστηκε .
14 . (18-6-2011) : Πρόταση των παρακάτω θεμάτων προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης για συζήτηση και λήψη απόφασης , με υπογραφές πολιτών :
Α.Περιορισμός αμειβόμενων στελεχών του Δήμου .
Β.Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου –Καθιέρωση ΄Ωρας του Πολίτη .
Γ.Τρόπος λήψης αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου .
Δ. Αξιοποίηση του «ΞΕΝΙΑ» και διάσωση του θερινού σινεμά «ΡΟΔΟΝ»
Ε. Οικονομικά στοιχεία Δήμου .
ΣΤ.Αστικό ΄Αλσος Μαγουλίτσας .
Ζ. Ανάδειξη Ευρώτα , Κελεφήνας , Μαγουλίτσας και Καταγιάννη σε προστατευόμενα τοπία και περιοχές .
Οι απαντήσεις δυστυχώς , κυμάνθηκαν ανάμεσα  στην αοριστολογία και στην άρνηση .
15 . (13-7-2011) : Ενεργός συμπαράσταση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου στην ένσταση που είχε κατατεθεί για τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδου από χώρο Νηπιαγωγείου και την απόδοσή του για ανοικοδόμηση .
Τελικά η ένσταση απορρίφθηκε και ένας χώρος προορισμένος για Νηπιαγωγείο χάθηκε , την ώρα που τα Νηπιαγωγεία της πόλης στεγάζονται σε ενοικιασμένα – ακατάλληλα κτίρια .
16 . (Οκτώβρης 2011) : Συμμετοχή στις μεγαλειώδεις απεργίες-συγκεντρώσεις-συλλαλητήρια κατά των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης για την εφαρμογή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος .
17 . (3-10-2011) : Εκδήλωση στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης με θέμα : «Ταξίδια σε ονειρεμένες χώρες –ΥΕΜΕΝΗ» και ομιλητή τον Κώστα Λαμπρινό , μέλος της Γραμματείας της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ .
18 . (10-10-2011) : Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα λειτουργίας των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ Σπάρτης που δημιουργούν κινδύνους για τη συνέχιση της λειτουργίας τους .
19 . (21-10-2011) : Καταγγελία της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης για το ύφος και τον τρόπο άσκησης εξουσίας , που περιλαμβάνει ανάμεσα στ’ άλλα αυταρχικές , προσβλητικές και αλαζονικές συμπεριφορές σε βάρος προσώπων , ΜΜΕ , και θεσμικών φορέων που ασκούν κριτική ή εκφράζουν διαφορετική άποψη .
20 . (27-10-2011) : Καταγγελία σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και καταλογισμός ευθυνών για την κατεδάφιση του Θερινού Σινεμά «ΡΟΔΟΝ» .
21 . (29-11-2011) : Κορυφαία πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο SPARTA INN με ομιλητές το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης 1941 -1944 Μανώλη Γλέζο και τον κοινωνικό αγωνιστή κι εκλεκτό Ηθοποιό Στέφανο Ληναίο με θέματα :
Α. « Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε»
Β. «Οι γερμανικές αποζημιώσεις που δε δόθηκαν ΠΟΤΕ στην Ελλάδα για την περίοδο της Κατοχής 1941-1944».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ,στην αυγή του νέου χρόνου , εύχεται σ’ όλους τους Λάκωνες Υγεία και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , και δηλώνει την απόφασή της να είναι παρούσα σ’ολες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο .

Σπάρτη 23-11-2011

Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΣΠΑΡΤΗΣ


NEWSLETTER