Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 09:24

Πρόβα υποψηφιοτήτων στην εικόνα της Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

 

Στον κατάλληλο χρόνο θα ανακοινώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος, απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, στη Μεσσήνη, επισημαίνοντας ότι “δεν εξαρτάται από μένα, εξαρτάται από τους συνεργάτες μου, από αυτούς που με βοήθησαν, από το περιβάλλον” κι εκτιμώντας πως “το αποτέλεσμα των πολιτικών εκλογών θα σηματοδοτήσει πάρα πολλά για τις αυτοδιοικητικές”.

Μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη, την εκ νέου υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια επιβεβαίωσε ο τέως περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δήμο Μεσσήνης ανακοίνωσε ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ενώ “παρών” δήλωσε ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Τάσο Τσερπέ.

 

Αναλυτικά, ο Παν. Νίκας δήλωσε:

“Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ συμπυκνωμένος, μπροστά μας έχουμε εθνικές εκλογές τον Μάιο. Το αποτέλεσμα των πολιτικών εκλογών θα σηματοδοτήσει πάρα πολλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Ενδεχομένως να μην υπάρχει και ο χρόνος για την αναγκαία όσμωση. Ολοι οι συνδυασμοί έχουν υποψήφιους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι διαφορετικό. Αν έχουμε συγχρόνως προεκλογική εκστρατεία και για τις πολιτικές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προφανώς θα υπάρχει ζήτημα. Είμαι πολύ προσεκτικός παρατηρητής των πολιτικών πραγμάτων, έχω το θάρρος να λέω την άποψή μου πάντοτε. Πάντοτε λέγω με παρρησία αυτά που έχω να πω. Δεν εξαρτάται από μένα, εξαρτάται από τους συνεργάτες μου, από αυτούς που με βοήθησαν, από το περιβάλλον, Εχω αποδείξει ότι ξέρω να επιλέγω τους χρόνους και την πορεία προς την οποία είμαι πάντοτε σταθερός. Και αυτή η αγωνία βοηθάει και σας να έχετε να γράφετε για το συγκεκριμένο θέμα”.

 

Ο τέως περιφερειάρχης Πέτρ. Τατούλης, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε πως θα είναι ξανά υποψήφιος με ανανεωμένο και νεανικό ψηφοδέλτιο.

Ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει πάλι υποψήφιος δήμαρχος.

“Θα σας καλέσω κάποια στιγμή, για να σας ανακοινώσω με λεπτομέρειες όλο το πρόγραμμά μας”, ανέφερε στους δημοσιογράφους και απάντησε ότι “ο Τσώνης έχει πάντα έτοιμο συνδυασμό”.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τ. Τσερπές απάντησε ότι “η ομάδα μας θα συνεχίσει, θα προχωρήσει” με εν δυνάμει υποψήφιο τον ίδιο. Δήλωσε πως “θα ανοίξουμε τον συνδυασμό και θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη υποψήφια κατατεθεί. Οσο δεν έχει κατατεθεί η υποψηφιότητα που μας εκφράζει, συνεχίζουμε και δηλώνουμε «παρών»”. 

Γ.Σ.